Élet-Stílus

Hazai győzelemmel kezdett a Sopron

A legutóbb negyedikként végző Sopron hazai győzelemmel kezdett a női kosárlabda Euroligában, az újonc Szeviép-Szeged viszont kikapott Franciaországban.

A magyar bajnok, amely 6/0-lal kezdte az NB I-et, edzői szempontból nem a legjobb előjelekkel nyitotta meg a nemzetközi idényt, ugyanis Székely Norbert hangszálgyulladása miatt segítője, a volt válogatott Seres Éva közvetítette az utasításokat.

Amelyek az elején nem hatottak, mert bár 4-0-val indított a Sopron, a folytatásban fordított a kassai alakulat, és az első 10 percet követően két, a nagyszünetben pedig egy ponttal vezetett. Mi több: még a harmadik játékrészben is vitézkedett a rivális, amely 48-47-es vezetéssel várhatta a záró negyedet. Ekkor azonban megrázta magát a hazai együttes, amely nagy küzdelemben megérdemelten nyert 11 ponttal.

“A végére tudtuk stabilizálni a játékunkat. Kijavítottuk a hibáinkat, eltüntettük a védekezési anomáliákat, és igazi önmagunkat tudtuk adni a befejező negyedben” – summázott Székely Norbert.

Balszerencsés vereséggel nyitott a Szeged

Az újonc Szeviép-Szeged vereséggel kezdte meg szereplését a női kosárlabda Euroligában, miután a szerdai nyitófordulóban minimális különbséggel kikapott a francia Tarbes vendégeként.

Az NB I-et 6/0-lal kezdő Szeged a nyáron komoly változásokon esett át, mivel az igazolásokkal három helyen is módosult a kezdőötös, ráadásul a Zalaegerszegről érkezett volt szövetségi kapitány, Bencze Tamás személyében új edző ült a kispadon.

A “történelmi” találkozót a hazaiak kezdték jobban, akik 2005 után tértek vissza a kontinens legjobbjai közé. A Tisza-parti alakulatban főként a litván Vaida Sipaviciute és a horvát Iva Ciglar villogott, segítségükkel a félidőben már döntetlen volt az állás (36-36).

Nagyszünet után fantasztikus negyedet produkált a Tarbes, ekkor megroppanni látszottak a magyarok, ám a hajrá már az övék volt: két perccel a záró dudaszó előtt 78-78, a 40. perc elején pedig 80-80 állt a táblán. Végül egy értékesített büntetővel a franciák szerezték meg a győzelmet. A szegediek egy hét múlva a címvédő, orosz – és Rátgéber László vezette – Szpartak Moszkvát fogadják.

női kosárlabda euroliga, 1. forduló

C csoport:
MKB-Euroleasing Sopron – Kosice (szlovák) 74-63
(17-19, 11-10, 19-19, 27-15)
A magyar csapat legjobb dobói: Honti 17, Horti 15, Eördögh 13, Holt 11

D csoport:
Tarbes (francia) – Szeviép-Szeged 81-80
(19-16, 17-20, 34-20, 11-24)
A magyar csapat legjobb dobói: Sipaviciute 22, Ciglar 19, Fürész 12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik