Élet-Stílus

Szurkolók lőttek gólt a MU-nak – videó

Emberhátrányban 2-0-s győzelmet arattak a Ligakupa nyolcaddöntőjében a címvédő manchesteriek a másodosztályú Barnsley otthonában. A hazaiak egyetlen gólját egy drukker rúgta.

A wengeri recepthez folyamodott Sir Alex Ferguson és a Ligakupában a fiataloknak szavazott bizalmat a Barnsley ellen. A címvédő Manchester Unitedban csupa „ismeretlen” játékos szerepelt, a hétvégi Liverpool elleni bajnokihoz képest kezdőt cserélt a skót mester. A fiatalok ki is tettek magukért, és könnyedén nyertek másodosztályú ellenfelük otthonában.

A meccs alaphangját hamar megadta egy szöglet utáni fejessel az óriási tehetségnek tartott Welbeck. A gólszerző pillanatokkal később megduplázhatta volna az előnyt, akárcsak a nyáron három millió euróért megvásárolt Obertan, aki először kezdett a Unitedben.

A hazai csapat elsősorban a rögzített helyzetekből veszélyeztetett, de a sérült van der Sart helyettesítő Fosternak igazán nagy bravúrt nem kellett bemutatnia. A fordulás után Owen látványos szóló után növelte a manchesteriek előnyét, akiket az sem zavart meg, hogy Gary Neville egy csúnya belépő után azonnal pirosat kapott. Az eredmény már nem változott, így a MU jutott be a legjobb nyolc közé a kupában.A Barnsley-MU-meccset két hazai szurkoló zavarta meg, és ha már a játékosoknak nem sikerült, gólt lőttek Fosternek.

A keddi játéknapon hozták a papírformát az esélyesek. Az Aston Villa tizenegyesekkel verte a Sunderlandet, ahol a kapuban ezúttal nem Fülöp, hanem Craig Gordon védett. A Portsmouth kiütéses győzelmet aratott a Stoke ellen, a Blackburn egy sokáig szoros meccsen, végül leiskolázta másodosztályú ellenfelét, a Tottenham pedig két góllal verte az Evertont.


angol ligakupa, nyolcaddöntő



Barnsley (II. osztályú)-Manchester United 0-2
Sunderland-Aston Villa 0-0 – 11-esekkel: 1-3
Portsmouth-Stoke City 4-0
Blackburn Rovers-Peterborough United (II.) 5-2
Tottenham Hotspur-Everton 2-0

Szerda:
Chelsea-Bolton Wanderers 20:45 ó
Arsenal-FC Liverpool 20:45 (Sport1)
Manchester City-Scunthorpe United (II) 20:45

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik