Élet-Stílus

Trapattoni volt segítője lett a Honvéd edzője

A pénteken lemondott Sisa Tibort az olasz Massimo Morales, Giovanni Trapattoni egykori segítője váltja a Soproni Ligában sereghajtó Budapest Honvéd kispadján.

A klub közleménye szerint a 45 éves, pro-licences olasz szakember korábban Giovanni Trapattoni segítője volt a Bayern Münchennél, de korábban a bajor klub ifjúsági csapatát is irányította. Vezetőedzőként Ghánában (az U20-as csapattal 1999-ben Afrika-kupát nyert), több alsóbb osztályú olasz csapatnál, valamint a német Fortuna Düsseldorfnál, a Waldhof Mannheimnél és a holland De Graafschapnál is dolgozott.

Az 2008/2009-es szezonban a cseh első osztályú FK Pribram trénere volt, s tavasszal pályaedzőként a cseh válogatottat is segítette. Továbbá több éven át játékosmegfigyelője volt az AC Milannak, a Napolinak és az Udinesének. Folyékonyan beszél olaszul, angolul, németül, franciául, spanyolul és hollandul.

A Honvéd új edzője (MAFA)

A Honvéd új edzője (MAFA)

Morales nehéz helyzetben veszi át a Budapest Honvéd irányítását, hiszen a Magyar Kupa címvédője 11 bajnoki mérkőzésén 9 pontot szerzett – két győzelme mellett három döntetlent és hat vereséget számol -, így a tabella utolsó helyén pironkodik, ráadásul szeptember 19. óta nyeretlen.

A Magyar Kupában sem áll valami fényesen, miután a nyolcaddöntő első találkozóján 4-1-es vereséget szenvedett az NB II-es Szolnok vendégeként.

Az új vezetőedző szerdától veszi át a Budapest Honvéd irányítását, így a keddi visszavágón még nem ő ül a kispadon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik