Élet-Stílus

Czink felépült, rajt a vb-n

Szávay Ágnes mellett a korábban sérüléssel bajlódó Czink Melinda is elindul a „mini vb-n", Balin. Kedden megkezdődtek a dohai világbajnokság küzdelmei.

Jövő szerdától Bali szigetén rendezik meg a Bajnokok Tornája elnevezésű, 600 ezer dollár összdíjazású teniszversenyt, amelyen Czink Melinda és Szávay Ágnes révén két magyar is indul. Czink, aki másfél hete lábsérülés miatt kénytelen volt visszalépni az oszakai viadaltól, az MTI információja szerint jelenleg Los Angelesben edz, és pénteken indul Balira. A rangsorban 42. Szávay már kedden útra kelt a szigetre.

Czink is ott lesz a Bajnokok Tornáján (MTI/EPA)

Czink is ott lesz a Bajnokok Tornáján (MTI/EPA)

Azarenka kiválóan kezdett

Kedden megkezdődött világbajnokság Dohában. Az első meccs mindjárt meglepetést hozott, a vb-n most debütáló Victoria Azarenka ugyanis könnyedén, kevesebb mint másfél óra alatt „lemosta” a pályáról a korábbi világelső Jelena Jankovicsot. A fehérorosz játékos az első szettben kétszer is elvette ellenfele adogatását, míg a szerbnek még csak bréklabdája sem volt.

A folytatásban ugyan egyszer ő is fogadóként nyert játékot, ugyanakkor nem sokra ment vele, mivel a kiválóan teniszező Azarenka háromszor lebrékelte.

„Kegyes voltam hozzá, tulajdonképpen magamat vertem meg. Nincs mit szépíteni: árnyéka voltam korábbi önmagamnak” – magyarázta Jankovics a 6:2, 6:3-ra elveszített találkozó után.

Jankovics beragadt a rajtnál (MTI/EPA)

Jankovics beragadt a rajtnál (MTI/EPA)

A Bordó csoportban Jelena Gyementyjeva három szettben győzte le a címvédő Venus Williamst. Az amerikai egy bréknek köszönhetően „húzta be” az első szettet, majd a második játszma sorsáról a rövidítés döntött – Gyementyjeva javára.

Az orosz lendületbe jött, s a mindent eldöntő harmadik szettben tulajdonképpen esélyt sem adott a kissé elkedvetlenedett riválisának, mindössze két gémet engedett ki a kezéből. Gyementyijeva kétszer is elvette ellenfele adogatójátékát, miközben Venus Williams mind a két bréklabdáját hárította.


Vb, Doha
Fehér csoport:

Azarenka (fehérorosz)-Jankovics (szerb) 6:2, 6:3

Bordó csoport:
Gyementyjeva (orosz)-V. Williams (amerikai) 3:6, 7:6, 6:2
S. Williams (amerikai)-Kuznyecova (orosz) 7:6, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik