Élet-Stílus

Botrányosan keveset kap a világbajnok

Jenson Buttonnál rosszabbul egyetlen futamgyőztes sem keres az aktuális F1-mezőnyben, Ross Brawn bízik a világbajnok maradásában. Nem lesz könnyű rábeszélni.

Továbbra sem tudni, mi lesz Jenson Buttonnal, az angol pilóta régóta huzakodik csapatával a fizetése miatt. A világbajnok jelentős emelést szeretne, Ross Brawn valamennyit adna is, de nem annyit, amennyit Button kér.

A csapattulajdonos szerint jól haladnak a megbeszélések, 99 százalékosra mondja, hogy Buttont rá tudja beszélni a maradásra. Nem lesz egyszerű dolga, mert évi hárommillió fontos (3,3 millió euró) fizetésével Button valóban a legrosszabbul fizetett pilóták egyikének számít – írja a brit Mirror.

Botrányosan keveset kap a világbajnok 1

Button annyira szeretett volna beülni a Brawn által tervezett autóba, annyira bízott a csapatban, amelynél hat évet töltött el, hogy az idény előtt két jobb ajánlatot is visszautasított, és elfogadta a csapat által ajánlott fizetést. A hárommillió font azt jelenti, hogy a jelenlegi mezőnyben rosszabbul fizetett futamgyőztes nincs, ráadásul hárman is több pénzt kapnak azért, hogy nézőként figyeljék a Forma-1-et: a sérült Felipe Massa és Timo Glock, illetve a tanácsadó Michael Schumacher.

Még ha Button meg is kapja az emelést, amelyet kért, akkor sem lesz a legjobban fizetett pilóta Nagy-Britanniában: ez a cím Lewis Hamiltoné, akinek szerződése az idei nyolc és fél millió font után tízet garantál jövőre. Button az öt legjobban fizetett versenyző közé sem tud bekerülni világbajnokként, ezt a csoportot Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Jarno Trulli, Hamilton és Massa alkotja.

Button kevesebbet keres a fizetési listán szereplő 22 fős mezőny 15 tagjánál, Nick Heidfeld, Nico Rosberg és Glock személyében három olyan kollégája van, akik úgy keresnek többet nála, hogy soha nem nyertek futamot.

a pilóták becsült keresete (daily mirror)

Kimi Räikkönen 28 millió euró
Fernando Alonso 20,5
Felipe Massa 13
Jarno Trulli 12
Lewis Hamilton 9,2
Robert Kubica 7,5
Sebastian Vettel 7,5
Mark Webber 6,5
Nick Heidfeld 5,5
Nico Rosberg 4,9
Giancarlo Fisichella 4,9
Rubens Barrichello 4,2
Heikki Kovalainen 3,8
Timo Glock 3,8
Jenson Button 3,3
Kazuki Nakajima 1,6
Romain Grosjean 1,6
Sebastien Buemi 0,5
Jaime Alguersuari 0,5
Adrian Sutil 0,5
Vitantonio Liuzzi 0,4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik