Élet-Stílus

Középső védője mentette meg a Milant – videó

Alessandro Nesta hajrában szerzett két góljával fordított az AC Milan a Chievo otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának zárómérkőzésén.

A milánói piros-feketék egy hét leforgása alatt az AS Romát, a Real Madridot és vasárnap este a Chievót is hátrányból felállva győzték le. A veroniai csapat már a 7. percben megszerezte a vezetést, miután Pinzi 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

A helyzetei alapján az AC Milan kis szerencsével már korábban is betalálhatott volna (a szünet után a Chievo tulajdonképpen már csak a bekkeléssel törődött), de az egyenlítésre a 81. percig kellett várni: a csereként beállt Borriello a keresztlécre fejelte a labdát, Nesta azonban a kipattanót már a kapuba bólintotta.

S ezzel még nem volt vége. Dida hatalmas bravúrral védte Granoche közeli fejesét – a brazil hálóőr ezzel valamelyest helyrehozta a madridi szarvashibáját -, ugyanez azonban nem sikerült a Chievo kapusának: a 92. percben egy baloldali szöglet után Nesta fejjel megszerezte az AC Milan győztes gólját.

A 33 esztendős középső védő a találkozó után arról beszélt, csapata saját magát hozza nehéz helyzetbe azzal, hogy korán hátrányba kerül, s Nesta amondó, a jövőben ezen mindenképpen változtatni kell majd.

Serie A, 9. forduló:
Chievo-AC Milan 1-2 (1-0)
Gól: Pinzi (7.), ill. Nesta (81., 92.)

Korábbi eredmények:
AS Roma-Livorno 0-1
Atalanta-Parma 3-1
Bari-SS Lazio 2-0
Cagliari-Genoa 3-2
Fiorentina-Napoli 0-1
Palermo-Udinese 1-0
Siena-Juventus 0-1
Inter-Catania 2-1
Sampdoria-Bologna 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik