Élet-Stílus

Kedvező sorsolás a pólókupában

Mind a két magyar csapat, a Ferencváros és a Szeged is továbbjutási reményekkel várhatja a vízilabda LEN-kupa 2. selejtezőkörét.

Szerencsés végkifejletet hozott mindkét magyar együttes számára a hétfői sorsolás a férfi vízilabda LEN-kupában: a Szeged – amely idehaza selejtezhet – az olasz Posillipóval, a német Duisburggal és a francia Montpellier-vel került össze.

Az FTC Nagyváradon a szlovákiai Kosice, az olasz Sori és a házigazda Oradea gárdáival küzd meg a továbbjutást érő első két helyért. A 32 csapatot nyolc csoportra osztó sorsolást a LEN, az európai szövetség római központjában ejtették meg.

A csoportmérkőzésekre november 6. és 8. között kerül majd mind a nyolc színhelyen.

A LEN-kupa, 2. selejtezőkör:
H csoport (Szeged):
Szeged-Beton VE
CN Posillipo (olasz)
ASC Duisburg (német)
Montpellier WPC (francia)

I csoport (Nagyvárad):
Oradea (romániai)
CH Kosice (szlovák)
RN Sori (olasz)
Ferencváros

18-an a keretben

Tizennyolc játékosnak küldött ki meghívót a november 1. és 3. közötti edzőtáborozásra Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A meginvitáltak sorában abszolút újonc az egri Erdélyi Balázs. Gyakorolt már a válogatottal, de hivatalos mérkőzésen még nem szerepelt Kovács Gábor és Tóth Márton. Újra a válogatottnál edzhet Baksa László, s Kemény Dénes ezúttal is meghívott egy reményteljes fiatalt, a KSI 17 évesen is közel kétméteres balkezesét, Vámos Mártont. Külföldön játszó játékosra most nem számít a kapitány.

Kapusok: Baksa László (Szeged), Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas)

Mezőnyjátékosok: Bundschuh Erik (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (Honvéd), Hegedüs Gábor (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kovács Gábor (Eger), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Tóth Márton (FTC), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Vasas), Varga Dénes (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger), Vámos Márton (KSI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik