Élet-Stílus

FN-mustra: botlottak a Loki riválisai – videó

A Debrecen mellett a Fiorentina és az Olympique Lyon is kikapott a hétvégén. A BL-csoport csapatai közül csupán a Liverpoolnak akadt örömre oka, a „vörösöket" viszont a MU ellen 2-0-ra megnyert rangadó előtt verték agyba-főbe.

DEBRECEN

A Fiorentina elleni tisztes helytállást a Mezőkövesd elleni könnyed kupasiker követte, majd a Videoton elleni vasárnapi rangadó, amelyen a címvédő Loki 3-0-s vereséget szenvedett.

A magyar bajnokkal – amely a múlt kedden megszerezte első, majd mindjárt a második és a harmadik gólját is a Bajnokok Ligájában – másodszor fordult elő a Soproni Liga most futó szezonjában, hogy nem tudta bevenni az adott ellenfél kapuját. Az első fordulóban a Diósgyőr „nullázta” le a hajdúságiakat.

Herczeg András csapata székesfehérvári botlása miatt egy helyet esett vissza a tabellán, jelenleg ötödik, de a vesztett pontok tekintetében így is jobban áll, mint az éllovas Videoton.

Videoton-DVSC

DVSC-Fiorentina

Aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Nyírmada (i) 8-2, Magyar Kupa
Vasas 4-2 (i), bajnokság
Fiorentina 3-4 (o), Bajnokok Ligája
Mezőkövesd 4-1 (i), Magyar Kupa
Videoton 0-3 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
4. Debrecen 0 pont, 0 gy., 0 d., 3 v. (3-9)

A bajnokságban:
5. Debrecen 19 pont, 6 gy., 1 d., 2 v. (18-13)

(Három mérkőzéssel kevesebb játszott, mint vetélytársai.)

LIVERPOOL

A Liverpool Manchester United kétgólos legyőzésével három helyet ugrott előre a Premier League tabelláján, egyszersmind pontot tett szörnyű sorozatának végére. A „vörösök” a vasárnapi csúcsrangadót megelőzően zsinórban négyszer nyelték le a vereség keserű piruláját, ráadásul ezeken a meccseken mindössze egy gólt szereztek – a Lyon kapuját vették be a keddi, 2-1-re elbukott Bajnokok Ligája-partin.

A hazai vereségével nehéz helyzetbe került az ötszörös BEK/BL-győztes (a Lyon hat, a Fiorentina három ponttal előzi meg), ráadásul az angol együttes legközelebb a félelmetes Lyonnál vendégeskedik, s újabb botlást nem engedhet meg magának.

Liverpool-Manchester United

Liverpool-Lyon

Aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Fiorentina 0-2 (i), Bajnokok Ligája
Chelsea 0-2 (i), bajnokság
Sunderland 0-1 (i), bajnokság
Olympique Lyon 1-2 (o), Bajnokok Ligája
Manchester United 2-0 (o), bajnokság

A Bajnokok Ligában:
3. Liverpool 3 pont, 1 gy., 0 d., 2 v. (2-4)

A bajnokságban:
5. Liverpool 18 pont, 6 gy., 0 d., 4 v. (24-13)

LYON

Ami azt illeti, a francia csapat momentán csak a BL-ben félelmetes (a selejtezőt is beleszámítva ötből öt a mérlege), a bajnokságban viszont zsinórban másodszor kapott ki, a Sochaux után a mezőny hátsó feléhez tartozó Nice is megtréfálta – ráadásul a gólokkal sem fukarkodott, már 4-0-ra is vezetett, a Lyon Ederson révén a hajrában kozmetikázott a vereségén.

Az persze még így rendkívül fájó, tekintve, hogy úgy kapott egy sima négyest, hogy előtte három Bajnokok Ligája-meccsén – valamivel azért veretesebb ellenfelekkel szemben – mindössze egyszer kapitulált. Az újabb veresége miatt a csapat az élről a harmadik helyre csúszott vissza a francia bajnokság tabelláján.

Nice-Lyon

Aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Debrecen 4-0 (i), Bajnokok Ligája
Lens 2-0 (i), bajnokság
Sochaux 0-2 (o), bajnokság
Liverpool 2-1 (i), Bajnokok Ligája
Nice 1-4 (i), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
1. Lyon 9 pont, 3 gy., 0 d., 0 v. (7-1)

A bajnokságban:
3. Lyon 20 pont, 6 gy., 2 d., 2 v. (16-11)

FIORENTINA

A Fiorentina is hátra arcot vett az olasz fronton, a negyedikről az ötödik helyre esett vissza, miután a hétvégén hazai pályán bukott el a Napolival szemben. A firenzei bajnoki egyetlen gólját Christian Maggio szerezte a 88. percben, nem sokkal korábban egyébként Sebastian Frey kivédte Fabio Quagliarella büntetőjét.

A Fiorentina ezt megelőzően szeptember 20-án kapott ki utoljára, az AS Roma elleni betlit aztán két döntetlen mellett négy győzelem követte, közte a Liverpool és a Debrecen elleni Bajnokok Ligája-siker, a lilák így továbbjutást érő helyen állnak a legrangosabb európai kupasorozat E jelű csoportjában.

Fiorentina-Napoli 0-1

Aktuális forma

Utolsó öt mérkőzése:
Liverpool 2-0 (o), Bajnokok Ligája
Lazio 0-0 (i), bajnokság
Juventus 1-1 (i), bajnokság
Debrecen 4-3 (i), Bajnokok Ligája
Napoli 0-1 (o), bajnokság

A Bajnokok Ligájában:
2. Fiorentina 6 pont, 2 gy., 0 d., 1 v. (6-4)

A bajnokságban:
5. Fiorentina 15 pont, 4 gy., 3 d., 2 v. (8-6)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik