Élet-Stílus

Akár 12 évet is kaphat Overdose tulajdonosa

admin
admin

2009. 10. 26. 06:45

Tíz napra előzetesbe helyezték Romániában csődbűntett gyanújával Overdose tulajdonosát, Mikóczy Zoltánt. Amennyiben beigazolódik a gyanú, a román törvények szerint akár 12 év börtönt is kaphat - írta a Népszabadság.

Magyarország kolozsvári főkonzulátusára vasárnapig nem érkezett konzuli segítségre vonatkozó felkérés Mikóczy Zoltántól vagy magyar állampolgárságú üzlettársától, akiket múlt héten csütörtökön a nagyváradi Törvényszék csődbűncselekmény gyanújával tíznapos előzetes letartóztatásba helyezett – közölte Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul. A diplomata egyelőre csak szóbeli megerősítést kapott a nagyváradi bűnüldöző hatóságoktól a letartóztatás ügyében.

Csődbűncselekmény elkövetésével gyanúsítják (MTI)

Csődbűncselekmény elkövetésével gyanúsítják (MTI)

Román források szerint a két letartóztatott a fizetésképtelenné vált élesdi húsipari vállalatukból tulajdonítottak el két kamionnyi, összesen 700 ezer lej (mintegy 165 ezer euró) értékű felszerelést és berendezést. A két gyanúsított ily módon próbálta kivonni a nagy értékű gépeket a SC Karpat Carne SRL élesdi húsfeldolgozó cég ellen indított csődeljárás alól.

Csődeljárás alatt álló cég javainak és cégiratainak jogtalan eltulajdonítását a román törvények 5-től 12 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja – olvasható a lapban.

Kérdéses Dózi magyarországi jövője

Farkasházy Tivadar szerint Mikóczy letartóztatásával komoly veszélybe került Overdose magyarországi pályafutása.
„Egyelőre csak a román hatóság véleményét ismerjük, a másik oldalét nem – mondta az MTI-nek a humorista.

„Én annyit láttam, hogy Mikóczy úr az elmúlt két évben szinte teljesen elhanyagolta vállalkozásait, annyira lekötötték lova ügyei, talán ezért szánta el magát erre a kétségbeesett lépésre, hogy a ló jövőjét biztosítsa. Többször hangoztatta azt is, hogy magyar tőkéstársat szeretne tulajdonosként, de hiába. Overdose sérülése az elmúlt egy évben csak vitte a pénzt, semmit sem hozott.”
Overdose jelenleg Angliában van, ahol sérülését kezelik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.