Élet-Stílus

Nem tudott nyerni a Real – videó

A Real Madrid meglepetésre gólnélküli döntetlent játszott a Sporting Gijón otthonában a Primera División 8. fordulójában. A favoritok közül a Sevilla is botlott.

A Gijon-Real találkozó előtt Manuel Pellegrini arról reflektált, hogy – pláne a Milan elleni hazai BL-vereség óta – érzi a rá nehezedő nyomást, de a chilei bízott benne, hogy csapata ezúttal kitesz magáért.

A hajlandósággal nem is volt baj, a sérülések miatt a Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Garay, Marcelo – Xabi Alonso, M. Diarra – Granero, Kaka, Drenthe – Raúl tizeneggyel kezdő vendégek az első félidőt uralták, igaz, a kontrára berendezkedő, és remek formában lévő (három forduló óta veretlen) Gijon csak az alkalomra várt.

Gijon-Real – összefoglaló:

Az első komolyabb ziccert is a hazaiak alakították ki, Moran viszont nem tudott élni Casillas „ajándékával” (a mostanában többet hibázó kapus elé ejtette a labdát).

Ronaldo, Benzema, Higuaín és Van Nistelrooy hiánya rányomta a bélyegét a madridi előadásra, a fővárosiak támadásában kevés volt az ötlet – az első játékrészben mindössze egy Kaká-lövés és egy gyengécske Raúl-próbálkozás okozott gondot Juan Pablónak.

Kaká ezúttal sem tűnt ki a társak közül (MTI/EPA)

Kaká ezúttal sem tűnt ki a társak közül (MTI/EPA)

Szünet után az addig sem túl tempós találkozó irama tovább csökkent. Az 52. percben alighanem meccslabdát vétő Real (Kaka beadása után Granero hibázott a kapussal szembeállva) beletörődött az egy pontba – s így bár pontszámban beérte a Barcelonát, csak abban bízhat, hogy a katalánok otthonukban nem lépik le a Zaragozát.

Sevilla-Espanyol – összefoglaló:

A Real Madridhoz hasonlóan a harmadik helyen „légüres térben” állomásozó Sevilla sem villogott szombaton.

Negredóék még úgy sem bírtak az Espanyollal, hogy a barcelonaiak a 60. perctől Pareja kiállítása miatt tíz emberrel játszottak.

primera división, 8. forduló

Sporting Gijón-Real Madrid 0-0

Sevilla-Espanyol 0-0

Az élcsoport:
1. Real Madrid 19 pont (21-6), 2. Barcelona 19 (17-3, 7 mérkőzés), 3. Sevilla 16, 4. Deportivo 15 (7), 5. Mallorca 14, 6. Valencia 12 (12-9, 7), 7. Gijon 12 (10-9), 8. Espanyol 12 (7-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik