Élet-Stílus

A felére zuhant a nemzetközi konferenciák száma

admin
admin

2009. 10. 25. 07:40

Az idei év első felében összesen 118 nemzetközi konferenciát rendeztek meg Magyarországon, ez 51 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest. Az idén az első félévben az orvosi konferenciák aránya megelőzte a korábbi években vezető, gazdasági témájú konferenciákat.

A konferenciákon több mint 24 400 fő vett részt. A rendezvények résztvevőinek száma átlagosan 207,1 fő, átlagos időtartamuk 3,4 nap volt. A legtöbb rendezvényt márciusban és júniusban rendezték meg. A legjelentősebb csökkenés februárban volt, amikor 78 százalékkal kevesebbet szerveztek, mint egy évvel korábban.

A korábbi évek tendenciáját követve 2009 első félévében is Budapesten tartották a legtöbb nemzetközi konferenciát, az összes ilyen rendezvény 82,6 százalékát. A fővárost Szeged és Sopron követte 4,3, illetve 3,5 százalékkal. Ezeken kívül Keszthelyen, Egerben, Győrben, Gödöllőn és Esztergomban is rendeztek nemzetközi konferenciákat a vizsgált időszakban.

A konferenciák legnagyobb részét, 79,7 százalékát szállodákban, 10,2 százalékát kongresszusi központban, 3,4 százalékát egyetemen vagy egyéb oktatási intézményben, további 6,8 százalékát pedig egyéb helyszínen rendezték meg.

Az idei év első félévében lezajlott nemzetközi konferenciák résztvevőinek csaknem 80 százaléka külföldről, és mintegy 20 százaléka Magyarországról érkezett. A konferenciákra átlagosan 10,8 országból érkeztek. A korábbi évekhez hasonlóan a magyarok mellett továbbra is Németországból, Nagy-Britanniából és Franciaországból érkeztek a legtöbben. Számos résztvevő érkezett Görögországból, Dániából, Svédországból, Norvégiából, Portugáliából, Törökországból és Szlovéniából.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.