Élet-Stílus

Egyre nagyobb bajban a Stuttgart

Az esélyesek közül a Bayern nehezen, a Hoffenheim könnyedén vette az akadályt a Bundesliga legutóbbi játéknapján, ellenben a Stuttgart egyre nehezebb helyzetbe került. Löw Zsolt győztes csapat tagja volt.

Münchenben Luis van Gaal alig változtatott a Bordeaux elleni hétközi BL-mérkőzésen keveset mutató csapatán, a frankfurtiak ellen a Butt – Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjic – Van Bommel, Timoscsuk – Schweinsteiger, T. Müller, Klose – Toni tizenegyet küldte pályára, azaz az Altintopot váltó Pranjicon kívül az összes Franciaországban pályára lépő játékos lehetőséget kapott.

A bajorok az első félidőben beszorították ellenfelüket, viszont a befejezéssel már gondjuk adódott. Müller, Lahm és Schweinsteiger hiába tömték jobbnál jobb labdákkal a kissé hátravontabban játszó Klosét illetve Tonit, a vendégvédelem részéről egy-egy láb, belevetődő test mindig a labda útjába akadt, vagy épp Nikolov kapus volt a helyén.

Lehmann jogosan reklamált a hannoveri gól után (MTI/EPA)

Lehmann jogosan reklamált a hannoveri gól után (MTI/EPA)

Szünet után a nagy kedvvel játszó Schweinsteiger lövését védte a macedón, majd a német válogatott középpályás ismételhetett Badstuber fejese után, ám ha kevéssel is, eltévesztette a célt.

Bayern-támadások közepette szerzett vezetést az Eintracht. Egy kontra nyomán Ochs szöktette Meiert, Lahm elkésett, s a támadó jobbal betalált.

Szinte azonnal érkezett Gomez és Robben, s nem sokkal később a duó össze is hozta az egyenlítést. Müller centerezése után a középcsatár nyert fejpárbajt, a labda Robben elé került, aki közelről nem hibázott.

A hajrára elfogyott a vendégek ereje. Előbb Lahm labdája nyomán Van Buyten juttatta hálóba Müller csúsztatását, majd Robben és Schweinsteiger is közel járt a 3-1-hez, de mindketten hibáztak Nikolovval szemben. A Bayern 850. Bundesliga-győzelmét ünnepelhette.

A Lőw Zsolttal felálló Mainz magabiztosan, három góllal nyert a Freiburg ellen, a magyar válogatott futballista ezúttal is kezdő volt, végigjátszotta az összecsapást, a 79. percben sárga lapot kapott.

Löw (balról) nagyot harcolt a Freiburg ellen (MTI/EPA)

Löw (balról) nagyot harcolt a Freiburg ellen (MTI/EPA)

A Herthához hasonlóan mély válságba kerülő bronzérmes Stuttgart ezúttal is vereséget szenvedett. A találkozót szinte az elejétől végig támadó, rendkívül peches svábok a szintén gyengélkedő Hannover otthonában maradtak alul egy lesgyanús góllal, így szeptember eleje óta képtelenek győzni (akkor a Frankfurtot verték idegenben).

bundesliga, 10. forduló

Bayern München-Frankfurt 2-1 (0-0)
Gól: Robben (70.), Van Buyten (88.), illetve Meier (60.)

Hoffenheim-Nürnberg 3-0 (2-0)
Gól: Eichner (34.), Ibisevic (38.), Zuculini (64.)

Hannover-Stuttgart 1-0 (1-0)
Gól: Konan Ya (30.)

Mainz-Freiburg 3-0 (1-0)
Gól: Ivanschitz (24.), Hoogland (50., 85.)

Mönchengladbach-Köln 0-0

Az élcsoport:
1. Leverkusen 22 pont, 2. Hamburg 21 (9 mérkőzés), 3. Schalke 19 (9), 4. Bremen 18 (16-6, 9), 5. Bayern München 18 (17-9), 6. Hoffenheim 17 (18-9), 7. Mainz 17 (15-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik