Élet-Stílus

Az Atléticónak kilenc ellen sem megy

Az Atlético Madrid hiába játszott közel egy félidőt kettős emberelőnyben, csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Real Mallorca ellen. A krízis folytatódik.

A pénteken kinevezett Quique Flores szakvezető bemutatkozása nem sikerült a Vicente Calderón stadionban.

Bár a hazaiak már a 3. percben előnybe kerülhettek volna – Forlánt lerántották a tizenhatoson belül, de Muniz Fernandez játékvezető nem fújt – az első félidőben annak ellenére kiegyenlített volt a játék, hogy a vendégek Josemi második sárgája miatt megfogyatkoztak.

A védő faultja nyomán Forlán „igazolta”, hogy egy büntető még nem biztos gól. Térfélcsere után a fővárosiak nyomása nőtt, s az 51. percben Forlán Ramis kezezése után ismét tizenegyest rúghatott. Sikerrel teljesített, a védő viszont leballagott a pályáról; a Mallorca kilenc játékossal folytatta.

Forlán kihagyott büntetője megbosszulta magát (MTI/EPA)

Forlán kihagyott büntetője megbosszulta magát (MTI/EPA)

Az Atlético rohamozott, azonban a kapu előtt a két ziccert is hibázó Maxi Rodriguez és a csereként beálló Reyes sem villogott. A hajrában a merészen kitámadó Mallorca előbb csak közel járt az egyenlítéshez (Webo fejese alig kerülte el a kifutó De Gea kapuját), majd sikeresen állt talpra.

A 90. percben Valero kapuba juttatott egy jobboldali ívelést, s ezzel bravúros pontmentéshez juttatta együttesét.

primera división, 8. forduló

Atlético-Mallorca 1-1 (0-0)
Madrid, Vicente Calderón, 51 512 néző.
Vezette: Fernandez
Gól: Forlán (51., 11-esből), illetve Valero (90.)
Kiállítva: Josemi (27.), Ramis (50.)
Atlético: De Gea – Ujfalusi, Pablo, Alvaro Dominguez, Antonio Lopez – Maxi Rodriguez (Reyes, 64.), Paulo Assuncao (Jurado, 46.), Raul Garcia, Simao – Forlan, Agüero (Cleber Santana, 75.)
Mallorca: Aouate – Josemi, Nunes, Ramis, Ayoze – Julio Alvarez (Marti, 46.), Mario Suarez, Borja Valero, Castro (Ruben Gonzalez, 58.) – Victor (Corrales, 30.), Webo

Az élcsoport:
1. Barcelona 19 pont (7 mérkőzés), 2. Real Madrid 18 (7), 3. Sevilla 15 (7), …5. Mallorca 14, …14. Atlético 7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik