Élet-Stílus

Talmácsi a Moto2-ben folytathatja

Talmácsi Gábor pályafutását befolyásolhatja, hogy a magyar gyorsasági motoros csapata, a Scot Honda a San Marinó-i Alex de Angelis leigazolását fontolgatja. A magyar valószínűleg a jövőre rajtoló Moto2 géposztályba igazol, jelenlegi csapata ugyanakkor cáfolta, hogy megválna Talmácsitól.

A negyedliteres géposztályban 2006-ban és 2007-ben is bronzérmes De Angelist felkarolta országa, így az idényt a legnagyobbak között pocsékul kezdő, de a szezon felétől megtáltosodó, két negyedik helye mellett egy második pozíciót is kiharcoló versenyző aligha marad MotoGP-s szerződés nélkül.

San Marino sportállamtitkára, Fabio Berardi úgy nyilatkozott, mindent megtesznek azért, hogy honfitársuk a motoros királykategóriában maradjon.

Fáradozásuk sikerrel kecsegtet, hisz a Cirano Mularoni vezette Scot Honda szintén San Marinó-i; ráadásul a De Angelis által megszerzett 101 pont – holtversenyben hetedik a francia Randy de Puniet-vel – is mellette szól.

Az idény második felében De Angelis kitett magáért (MTI/EPA)

De Angelis az idény második felében kitett magáért (MTI/EPA)

„A versenyzés során elsődleges, hogy ne találomra válasszon valaki csapatot. A szponzorok és a támogatók megszerzése is létfontosságú. Épp ezért szerencsés egybeesés, hogy Carlo Mularoni csapata akár országunkat is képviselheti: egy San Marinó-i pilóta és egy csapat, amely az ország nevét viseli” – árulta el Berardi a San Marino RTV televíziójának.

A miniállam vezetőinek tervei alighanem hatással lesznek Talmácsi Gábor pályafutására is. A nyolcadliteres világbajnok idén tavasszal szerződött a Scot istállóhoz, ám május óta csupán 17 pontot szerzett úgy, hogy legtöbbször hátulról szemlélte a mezőnyt.

Teljesítményével korántsem győzte meg a többi istálló vezetőit, így minden bizonnyal a 2010-ben a tervek szerint egységes Honda-motorokkal, mintegy negyven pilótával rajtoló Moto2-ben jut majd szóhoz – a magyar menedzsmentje korábban jelezte, hogy több Moto2-es csapattal tárgyal.

cáfol a scot honda

Talmácsi csapata, a Scot Honda Racing csütörtökön közleményben cáfolta, hogy a következő évre megállapodott volna Alex De Angelisszel.
“A csapat elhatárolódik a médiában elterjedt hírektől, még nincs aláírt szerződésünk egyetlen versenyzővel sem a 2010-es évadra. Mindkét versenyzővel tárgyalásban állunk, de egyikükkel sincs megállapodásunk – állította Alberto Martinelli, a csapat sportigazgatója. – Azon is dolgozunk, hogy De Angelis és Talmácsi is a csapatunkat erősítse jövőre, mi ennek örülnénk a legjobban.”
Az istálló megítélése szerint az ehhez hasonló híresztelések ártanak a csapat hírnevének, és hátráltatják a versenyzőkkel és szponzorokkal folytatott tárgyalásokat. “A csapat hivatalos közleményben fogja tájékoztatni a sajtó képviselőit, amikor megvan(nak) a jövő évi versenyző(i).”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik