Élet-Stílus

Raúl szomorú rekordja – videó

Szerda este a Real támadója, Raúl beállította a német Gerd Müller európai csúcsát, ám a támadó hiába iparkodott, nem az ő teljesítménye lett a beszédtéma.

A nyáron eurómilliókból alaposan kistafírozott madridiak ugyanis kikaptak a Milan elleni spanyolországi BL-rangadón, így a magyarázkodások közepette Raúl remeklése – 66. gólját szerezte az európai kupaporondon, s ezzel érte be a „Nemzet bombázóját” – mellékvágányra került.

Raúl a 19. percben remek meglátással használta ki a milánói Dida már-már szokványos bakiját, de ettől eltekintve is a mezőny legjobb madridija volt: Drenthe góljánál egy okos szögletelvégzéssel segédkezett, míg a hajrában akár a döntetlent is kiharcolhatta volna, ám nem volt szerencséje.

Real Madrid-Milan – összefoglaló:

A 32 éves csatárnak 14 idényre (és 131 mérkőzésre) volt szüksége a 66 találathoz, viszont a 11 szezon (74 meccs) alatt 66-ig jutó Müllertől eltérően a spanyol valamennyi gólját a legelőkelőbben jegyzett Bajnokok Ligájában szerezte. A Bayern-legenda a KEK-ben és az UEFA-kupában is játszott.

Akárcsak német elődje, Raúl is három BL-elsőséget számlál – (1998, 2000 és 2002), az 1967-ben KEK-et nyerő Müller 1974 és 1976 között triplázott a BEK-ben.

Raúl mögött a jelenleg is aktív játékosok közül csapattársa, Ruud van Nistelrooy következik, az elsősorban manchesteri időszaka alatt eredményes holland 60 gólnál tart – mindössze 80 fellépés alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik