Élet-Stílus

Super Mutu és gyenge védelem – olasz sajtószemle

Az olasz lapok Adrian Mutu teljesítményét emelik ki a keddi Loki-Fiorentina-meccs kapcsán, és bírálják a firenzeiek rossz védelmét. A szurkolók örülnek a lilák győzelemének, a magyar csapat játékáról nem sok szót ejtettek, bár volt, aki unalmasnak találta a gólokat.

Vezető anyagként számol be a kedd esti Loki-Fiorentina-meccsről a legnagyobb olasz sportújság internetes portálja, a Gazzetta dello sport. A Debrecen elleni győzelemmel kapcsolatban kiemelik Adrian Mutu teljesítményét, aki góljával biztosította a firenzeiek három pontját.

A lap által „Super Mutu”-nak nevezett futballista bár örül a budapesti győzelemnek, nem teljesen elégedett. „A védelemnek figyelmesebbnek kell lennie, a Bajnokok Ligájában a hibáknak nagy áruk van” – fogalmazott Adrian Mutu.

A magyar csapatnak két gólt lövő Alberto Gilardino a következőképp értékelte a meccset: „furcsa mérkőzés volt, rosszul kezdődött, de talpra álltunk. Örülök Adriannak, a gólnak és az eredménynek. Mindent beleadunk a Debrecen és a Lyon ellen a hazai pályán, remélem, sikerül”.

A Corriere dello sport ugyanakkor csupán egy összeállításban számolt be a Debrecen-Fiorentina-csatáról. Értékelésük szerint a lilák show-t csináltak Budapesten. „Mutu villanásának köszönhetően 4-3-ra győzött a Fiorentina Budapesten” – írja a lap.

A Fiorentina-szurkolók, bár kritikákat is megfogalmaztak, örülnek a győzelemnek. Az egyik szurkolói fórumon egy drukker, „violeggiare” azt írja: „örvendjünk a győzelemnek! Elismerem, a második félidőben hiba volt lazsálni, de mit számít, ha győztünk.”

Szintén a második félidőt kritizálja egy szurkoló a következő szavakkal: „Nem koncentráltunk az első félidő ’sorozattüze’ után.” Violattának a magyar gólok nem tetszettek. Mint írja: „jól van, koncentráljunk az eredményre, a Fiorentina négy gólt lőtt, míg kapott hármat (igaz, egyik unalmasabb volt, mint a másik).

A szurkolói hozzászólások egyébként szinte nem is említik a Debrecent, a Lyon eredményeit annál inkább figyelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik