Élet-Stílus

Benítez: minden meccsünket nyerni kell

A Liverpool vezetőedzője elsősorban a sérülések miatt nem futballozó játékosai hiányával magyarázta, hogy csapata 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Lyontól a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának keddi játéknapján.

“Nagyon sok problémánk volt a találkozó előtt – mondta a spanyol szakvezető. – Ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést, és további gólhelyzeteket teremtettünk.”

Az összecsapáson nem léphetett pályára Fernando Torres, az angolok Európa-bajnok spanyol csatára, a csapatkapitány Steven Gerrard pedig mindössze 24 percet tudott játszani, majd lesántikált a gyepről. A vezetést mindezek ellenére Youssi Benayoun révén a Liverpool szerezte meg, azonban a csereként beállt Maxime Gonalons egyenlíteni tudott, majd a 91. percben César Delgado találata győzelmet ért a Lyonnak. Az angol szurkolók a lefújás után kifütyülték a liverpooli futballistákat.

“Csalódottak vagyunk a végeredmény miatt, úgy gondolom, hogy a hátralévő három meccsünket meg kell nyernünk, ha a BL-ben szeretnénk folytatni” – zárta értékelését Benítez.

Claude Puel, a franciák vezetőedzője érthetően elégedett volt csapata keddi teljesítményével, nem utolsó sorban azért, mert az angliai győzelemnek köszönhetően a Lyon százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként várja a folytatást.

“Megérdemeltük a győzelmet, mert bár a Liverpool jól kezdett, s nyomás alá helyezett bennünket, nyugodtak és erősek tudtunk maradni védekezésben – mondta a tréner. – Nyilvánvaló, hogy nyerni jönnek hozzánk a következő fordulóban, másképpen nem maradhatnak versenyben a továbbjutásért. Ezért a továbbiakban is keményen kell dolgoznunk, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan azt elterveztük.”

Az E csoportban az élen álló Lyont a kedden a Debrecent 4-3-ra legyőző hat pontos Fiorentina követi a második helyen, míg az Európa Liga-szereplést érő harmadik pozícióban a három pontos Liverpool tanyázik. A DVSC-TEVA egyelőre szerzett pont nélkül, 3-9-es gólkülönbséggel az utolsó.

A november 4-i, következő fordulóban az angolok a Lyonnál vendégeskednek, míg a Debrecen Firenzében lép pályára.

—-Xavi: nyomorult balszerencse—-

Tíz BL-mérkőzés, benne egyetlen vereség – ez a címvédő FC Barcelona Bajnokok Ligája-mérlege kedd késő este óta, amikor az addig makulátlan mutató elcsúfult az orosz bajnok győzelme következtében.

Az F csoportban a Rubin Kazany úgy tréfálta meg a – különösen a hazai – kisiklástól jó ideje elszokott katalánokat, hogy Rjazancev távoli bombája révén már a 2. percben vezetett, majd Ibrahimovic 48. percben lőtt egyenlítő gólját követően a vendégek Karadeniz jóvoltából a 73. percben másodszor is betaláltak Victor Valdés kapujába.

Pep Guardiola, a Barca mestere mégsem tűnt elégedetlennek, mi több, a meccset követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szerinte csapata jól játszott a Camp Nou arénában, ahol 55 ezren voltak tanúi a kínos végkimenetelnek. “Van bennem némi csalódottság, de elégedett vagyok a játékunkkal. Mindent elkövettünk a győzelem érdekében, de van ilyen, hogy mégsem sikerül. Oroszországban kell jó eredményt elérni, hogy ott legyünk a nyolcaddöntőben, ahová ebből a roppant erős csoportból bármelyik csapat eljuthat” – mondta.

“Nyomorult balszerencse a vereségünk, egyáltalán nem szogáltunk rá. A Rubin végig csak védekezett, összesen két támadást vezetett, mégis nyert” – dohogott ugyanakkor Xavi, a Barcelona Európa-bajnok irányítója.

A csoport másik párjában szintén meglepetés született: az Internazionale sorozatban harmadszor is csak döntetlenre volt képes. Az olasz bajnok ezúttal az ukrán Dinamo Kijevvel nem bírt (2-2), s a “félidőben” 3 pontjával utolsó a kvartettben, miközben a másik három együttesnek egyformán 4 pontja van.

“Nem hittem volna, hogy három kört követően csak három pontunk lesz” – ismerte el sajtótájékoztatóján José Mourinho, az Inter portugál vezetőedzője, aki szerint azonban a futballban “nagyon aprócska különbség van a győzelem és a döntetlen között”.

“Igen nehéz a csoportunk, négy bajnok alkotja. Ezzel együtt meggyőződésem, hogy továbbjutunk” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik