Élet-Stílus

Az AC Milan Madridban bánt el a Reallal – videó

Az AC Milan egy döbbenetes kapushiba miatt hátrányba került, mégis győztesen távozott Madridból. A Bayern kapusa két büntetőt is megfogott, csapata ennek ellenére kikapott a Bordeaux otthonában. A Chelsea és a Manchester United viszont a harmadik strigulát is behúzta a győzelmek rovatba szerdán a BL-ben.

Két büntetőt is védett a Bayern kapusa – hiába

A csoport rangadóján a Bayern az első félidőben még csak kapura sem lőtt, ennek ellenére korán vezetéshez jutott a Bordeaux vendégeként – Van Buyten csúsztatása után Cianiról került a labda a kapuba. A francia bajnok a folytatásban nagy nyomás alá helyezte a Robbent és Ribéryt is nélkülöző bajorokat, és a 31. percben Ciani gondoskodott arról, hogy ne az öngólja szolgáltassa másnap a beszédtémát: pazar mozdulattal, magasra felugorva sarokkal (!) egyenlített.

Kisvártatva Müller a második sárga lapját is megkapta, a Bordeaux pedig még a szünet előtt gólra váltotta az emberelőnyét, miután a tétovázó Hamit Altintop mellől Planus a bal felső sarokba pörgetett. A második félidőben a Bayern München tíz emberrel is aktívabb volt, mint teljes létszámban, és Toni kétszer is helyzetbe került, de előbb a térdéről ment mellé a labda, majd fejesénél a jobb kapufa mentett.A Bordeaux-nak sem sikerült újabb gólt szereznie, pedig Chamakh két büntetőt is kiharcolt, csakhogy Butt, a bajorok nagyszerű napot kifogó kapusa Gourcuff, valamint Jussie próbálkozását is hárította. A második tizenegyes előtt szabálytalankodó Van Buytent szintén kiállította a bíró.

A csoport másik mérkőzésén a Juventus megszerezte első győzelmét a BL idei kiírásában, miután a papírformának megfelelően legyőzte a Maccabi Haifát a Stadio Olimpicóban.

Az olasz csapat fölénye csak egy gólban realizálódott (Diego szabadrúgás után Chiellini fejelt a bal alsó sarokba), jóllehet, a hazaiak több 20 percig emberelőnyben futballozhattak.

Moszkvát is bevette a Manchester United

A Manchester United őrzi hibátlan mérlegét, miután egy hajrában szerzett góllal legyőzte a CSZKA Moszkvát a Luzsnyiki Stadionban, ott ahol 2008-ban Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett. Az orosz csapatnak is akadtak lehetőségei, egy lesgólt is szerzett, ezzel együtt a több kulcsemberét, Giggst, Evrát és Rooneyt is nélkülöző angol bajnokcsapat dominált. Akinfejev többször is bravúrral védett, Valencia 16 méteres lövésénél pedig a kapufa segítette ki a moszkvai hálóőrt.

A nyáron igazolt ecuadori szélső kisvártatva, a 86. percben viszont már sokkal pontosabban célzott: Berbatov csúsztatását követően mintegy négy méterről terelte a labdát a hálóba.A MU ötpontos előnnyel vezeti a csoportot, miután a Wolfsburg hazai pályán nem bírt a Besikstassal. A német bajnoknak több ígéretes helyzete is volt, ezek azonban kimaradtak, átellenben pedig egy jogosnak tűnő büntető maradt el. Grafite, aki az első fordulóban, a CSZKA Moszkva ellen mesterhármast ért el, ezúttal egy egészen más műfajban „jeleskedett”: arcon csapta az ellenfélét, ezért a 74. percben mehetett is zuhanyozni.

A Milan nyerte a gigászok csatáját

A forduló csúcsrangadóján az AC Milan egy órányi előnyt adott a házigazda Real Madridnak, amely viszonylag korán élt is ezzel, pontosabban a Dida által „felkínált” lehetőséggel. A derék brazil kapus Granero nem túl erős lövése után kiejtette kezéből, majd elkezdte kergetni a labdát, amelyet a hatvanhatodik, de talán a legkönnyebb európai kupagólját szerző Raúl a hálóba pofozott.

A szünet után már nem csak fölényben, de veszélyesen is játszott Milánó korábbi kedvencét, Kakát is soraiban tudó, nem mellékesen előzetesen esélyesebbnek vélt madridi alakulat.

Ennek ellenére alig négy perc leforgása alatt fordított a vendégcsapat: előbb Pirlo zúdította a labdát a jobb alsó sarokba 31 méterről, majd Casillas hibáját, rossz ütemű kifutását kihasználva Pato gurított a kapuba. Pirlo nagyszerű lövését megirigyelte a csereként beállt Drenthe, aki szintén nagy gólt ragasztott 19 méterről a bal alsó sarokba, ezzel egyenlített.

A folytatásban ismét a Real Madrid kapuja előtt adódott izgalom, előbb a 86. percben, igaz, hiába került kapuba a labda, a bíró Casillas támadása miatt nem adta meg a gólt. Két perccel később viszont csak megszületett a milánóiak győztes találata: Seedorf beívelése után Pato kapásból lőtt a bal felső sarokba.

Az AC Milant az előző körben a San Siróban megtréfáló FC Zürich hazai pályán kapott ki a Marseille-től. A franciák az első félidőben lőttek egy lesgólt, s kihagytak egy ordító helyzetet, pontosabban Leoni kapus védett bravúrral. A Madridból importált Heinze kapáslövésével szemben azonban már ő sem tudott mit kezdeni a 69. percben, a labda a bal alsó sarokban landolt.

Hibátlan a Chelsea



A Chelsea négygólos vereséggel küldte haza a szezonban mélyen a várakozások alatt teljesítő Atlético Madridot. A mérkőzés elején a spanyolok voltak aktívabbak, Forlán és Sergio Agüero is munkát adott Cechnek, majd ezt követően az érdekesebb események a vendégek kapuja előtt zajlottak.

Kalou két elpuskázott helyzetet követően, Ashley Cole remek cenzerése után juttatta vezetéshez a hazaiakat, majd a szünet után ugyanő duplázta meg a Chelsea előnyét egy közeli fejessel. A 69. percben Lampard 18 méteres lövése nyomán került a labda a jobb alsó sarokba, majd a 90. percben Malouda szabadrúgása után Perea csúsztatott a saját kapujába.

A Chelsea harmadik mérkőzésén a harmadik győzelmét aratta, ráadásul ezúttal a gólokkal sem fukarkodott, korábban a Porto és az APOEL ellen beérte eggyel.

A nevezett két csapat portugáliai mérkőzésén a vendégek kerültek előnybe, miután egy baloldali beadás után Pereiráról a saját kapujába került a labda. A második félidő elején azonban már a Porto állt jobban. Hulk volt a portugál csapat hőse, aki egy remek kiugratás után előbb egyenlített (11 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát), majd büntetőből a győztes gólt is megszerezte. A Porto ezzel tapad a Chelsea-re, három pont választja el a két együttest, s nagyon úgy fest, hogy az APOEL és Atlético Madrid legfeljebb a harmadik helyre pályázhat.

A csoport:


Bordeaux (francia)-Bayern München (német) 2-1 (2-1)

Bordeaux, Stade Chaban-Delmas, v.: Hauge (norvég)

Gól: Ciani (29.), Planus (41.), ill. Ciani (6., öngól)

Kiállítva: Müller (30.), Van Buyten (88., mindkettő Bayern)

Juventus (olasz)-Maccabi Haifa (izraeli) 1-0 (0-0)

Torinó, Stadio Olimpico, v.: Benquerenca (portugál)

Gól: Chiellini (47.)

Kiállítva: Dutra (69., Maccabi Haifa)

Az állás:

1. Bordeaux 7 pont
2. Juventus 5
3. Bayern München 4
4. Maccabi Haifa 0

B csoport:


CSZKA Moszkva (orosz)-Man. United (angol) 0-1 (0-0)

Moszkva, Luzsnyiki Stadion, v.: Bo Larsen (dán)

Gól: Valencia (86.)

VfL Wolfsburg (német)-Besiktas (török) 0-0

Wolfsburg, Volkswagen Arena, v.: Rosetti (olasz)

Kiállítva: Grafite (74., VfL Wolfsburg)

Az állás:

1. Manchester United 9
2. Wolfsburg 4
3. CSZKA Moszkva 3
4. Besiktas 1

C csoport:


Real Madrid (spanyol)-AC Milan (olasz) 2-3 (1-0)

Madrid, Santiago Bernabéu, v.: De Bleeckere (belga)

Gól: Raúl (19.), Drenthe (76.), ill. Pirlo (62.), Pato (66., 90.)

FC Zürich (svájci)-Marseille (francia) 0-1 (0-0)

Zürich, Letzigrund, v.: Skomina (szlovén)

Gól: Heinze (69.)

Kiállítva: Bonnart (90., Marseille)

Az állás:

1. Real Madrid 6 (10-5)
2. Milan 6 (5-4)
3. Zürich 3 (3-6)
4. Marseille 3 (2-5)

D csoport:


FC Porto (portugál)-APOEL Nicosia (ciprusi) 2-1 (1-1)

Portó, Estádio do Dragao, v.: Brych (német)

Gól: Hulk (33., 48. – 11-esből), ill. Pereira (21., öngól)

Kiállítva: M. Gonzalez 76., Porto)

Chelsea (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 4-0 (1-0)

London, Stamford Bridge, v.: Meyer (német)

Gól: Kalou (41., 52.), Lampard (89.), Perea (90., öngól)



Az állás:

1. Chelsea 9
2. Porto 6
3. Nicosia 1 (1-3)
4. Atlético Madrid 1 (0-6)

—-Keddi eredmények—-

E csoport:

Debreceni VSC-Fiorentina (olasz) 3-4
Liverpool (angol)-Olympique Lyon (francia) 1-2



Az állás:

1. Lyon 9 pont
2. Fiorentina 6
3. Liverpool 3
4. Debrecen 0

F csoport:

Barcelona (spanyol)-Rubin Kazany (orosz) 1-2
Internazionale (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán) 2-2

Az állás:

1. Barcelona 4 pont (3-2)
2. Dinamo Kijev 4 (5-5)
3. Rubin Kazany 4 (4-5)
4. Internazionale 3

G csoport:

Rangers (skót)-Unirea Urziceni (román) 1-4
VfB Stuttgart (német)-Sevilla (spanyol) 1-3

Az állás:

1. Sevilla 9 pont
2. Unirea Urziceni 4
3. VfB Stuttgart 2
4. Rangers 1

H csoport:

AZ Alkmaar (holland)-Arsenal (angol) 1-1
Olimpiakosz (görög)-Standard Liege (belga) 2-1

Az állás:

1. Arsenal 7 pont
2. Olimpiakosz 6
3. AZ Alkmaar 2
4. Standard Liege 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik