Élet-Stílus

Hosszú eltiltásra számíthat Ferguson

Műteni ugyan nem kell Francesco Tottit, de a Roma csapatkapitánya a két következő bajnokit biztosan kihagyja. Fergusont akár öt meccsre is eltilthatja az angol szövetség. Rövid focihírek.

Kisorsolták az Európai Zóna pótselejtezőinek párosítását: november 14-én és 18-án Írország-Franciaország, Portugália-Bosznia-Hercegovina, Görögország-Ukrajna és Oroszország-Szlovénia mérkőzésekre került sor.

Kiderült, hogy Francesco Totti térdét mégsem kell megműteni. Ezzel együtt a Roma kapitánya várhatóan kihagyja csapata két eheti meccsét (Fulham: EL; Livorno: Sere A)

Ínszalag-sérülés miatt egy hónapig nem léphet pályára Theo Walcott, az Arsenal szélsője.

Hosszú eltiltásra számíthat Ferguson 1

Az Angol Labdarúgó Szövetség közleménye szerint Sir Alex Fergusonnak november 3-ig kell hivatalosan reagálnia az FA vádjaira. A szövetség amiatt kezdeményezett eljárást, hogy Ferguson az október 3-i, Sunderland elleni bajnoki után keményen kritizálta Alan Wiley bíró erőnlétét.

Nem bíráskodhat ezen a héten a Premier League-ben Mike Jones játékvezető. A bíró múlt szombaton megadta Darren Bent gólját, pedig a labda egy nézőtérről behajított strandlabdáról vágódott a kapuba. A Sunderland ezzel a góllal győzte le a Liverpoolt.

Meghosszabbította szerződését a Manchester Cityvel Vincent Kompany, a csapat 23 éves belga védője. Kompany 2014-ig marad a klub játékosa.

A Livorno tulajdonosa menesztette a csapat trénerét, Gennaro Ruotolót. A 42 éves tréner hivatalosan eddig (megfelelő edzői licenc híján) is csak másodedzőként volt a klubnál, amely nyolc forduló után utolsó az olasz bajnokságban.

A Juventus elleni meccsen összeszedett sérülése miatt nem léphet pályára a Debrecen ellen Marco Marchionni, a Fiorentina szélsője.

Új szerződést kötött a Wolfsburggal Diego Benaglio, a csapat svájci kapusa. A játékos 2013-ig marad a farkasoknál.

Lemondott posztjáról Ratko Dosztanics, a Levszki Szófia szerb edzője, miután csapata hétvégén kikapott a Beroe Sztara Zagorától, s ezzel visszaesett a bolgár bajnokság 9. helyére.

November 4-én rendezik meg a hétvégén elmaradt Ferencváros-Győr bajnoki mérkőzést.

(A cikket partneroldalunk, a Focitipp.hu-tól vettük át)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik