Élet-Stílus

Az argentin futball sötét oldala

Diego Maradona, a vb-re kijutó argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya „beszólásáért" büntetést kaphat, a River Plate korábbi U20-as világbajnok játékosa pedig fennakadt a doppingvizsgálaton. Rövid hírek.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Koman Vladimir 5 góljával az U20-as világbajnokság ezüstcipőse lett. A legjobb játékosnak járó aranycipőt a gólkirály, a ghánai Dominic Adiyiah kapta, a legjobb kapus pedig Esteban Alvarado lett Costa Ricából.

Visszaesett Magyarország a FIFA világranglistáján. Szeptemberi helyezéséhez képest három helyet rontva az 50. helyen áll.

Doppingolt az argentinok egykori U20-as világbajnoka. A River Plate játékosa, Rodrigo Javier Archubi, aki 2005-ben nyert aranyérmet, szeptember végén pozitív tesztet produkált, ezért az argentin szövetség felfüggesztette a játékjogát.

Boudewijn Zendennel erősít a Sunderland, a korábban BL győztes holland az angol klubnak egy plusz egy évre írt alá.

Maradona nem fogta vissza magát (MTI/EPA)

Maradona nem fogta vissza magát (MTI/EPA)

A FIFA vizsgálatot indít Diego Maradona ellen. Az argentin válogatott szövetségi kapitánya az Uruguay elleni győzelem után tett nyilatkozata miatt – „Mindenki bekaphatja, aki nem bízott bennem” – akár 30 000 dolláros bírságra is számíthat.

Owen Hargreaves három héten belül visszatérhet az angol Premier League-ben címvédő Manchester United csapatában.
A középpályásnak 2008 novemberében mindkét térdét megműtötték, rehabilitációja több mint egy évig eltartott.

Ötvenöt év után szerzett vb-érmet magyar labdarúgócsapat. Az U20-as válogatott a bronzmeccsen tizenegyesekkel győzte le Costa Ricát, Gulácsi Péter három büntetőt hárított. A döntőben is tizenegyesek döntöttek, Ghána javára, Brazília ellen.

A hírcsokrot partneroldalunk, a Focitipp.hu készítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik