Élet-Stílus

A Loki győzelemmel hangolt a BL-re

A címvédő Debrecen a hajrában két gólt szerezve nyert a Vasas otthonában a labdarúgó Soproni Liga 11. fordulójában. Leandro mind a két kapuba betalált.

A Fiorentina elleni, keddi Bajnokok Ligája-meccsre hangoló vendégcsapatban több válogatott játékos nem szerepelt.

A Vasas már a 10. percben vezetést szerzett: Remili passzolt Dobrics elé, akinek nem volt nehéz dolga. Megzavarodott a Debrecen: Komlósi piros lapot kapott, miután lerántotta Divicset, a megítélt büntetőt azonban Lázok elrontotta. Ettől viszont a hazaiak törtek meg, és gyorsan jött az egyenlítés.

Leandro mérlege: egy gól, egy öngól (MTI)

Leandro mérlege: egy gól, egy öngól (MTI)

A folytatásban főleg a címvédő veszélyeztetett. A második félidőt nagy iramban kezdte a hajdúsági gárda, és Kiss révén előnyhöz jutott. A lendület azonban nem tartott sokáig, és egy szerencsés találattal, Leandro öngóljával egyenlített a Vasas.

Ezután ismét rákapcsolt a DVSC, előbb Dombi lerántásáért kiállították Mrdjanint, majd a szabadrúgásból Leandro fordított. A végén a duplázó Coulibaly adta meg a „kegyelemdöfést”.

Simán nyert a ZTE

A pénteki játéknap másik találkozóján a ZTE háromgólos győzelmet aratott a vendég Lombard FC Pápa felett. Tizenöt perc ismerkedés után a ZTE került egyértelmű fölénybe.

A hazaiak jóval több helyzetet dolgoztak ki, mint a vendégek, bár a lehetőségeket rendre elhibázták. A félidő hajrájában két perc alatt két szép góllal szerzett vezetést a Zalaegerszeg.

A szünet után gyorsan növelte előnyét a hazai alakulat, amely ezt követően visszavett a tempóból, de a pápaiaknak nem sikerült élni a felkínált lehetőséggel. A ZTE végig utalta a találkozót, így ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Soproni Liga, 11. forduló:
Vasas – DVSC-TEVA 2-4 (1-1)
Gól: Dobrics (10.), Leandro (69.-öngól), ill. Coulibaly (26., 91.), Kiss Z. (53.), Leandro (86.)
Kiállítva: Mrdjanin (84.), illetve Komlósi (13.)

ZTE FC-Lombard FC Pápa 3-0 (2-0)
Gól: Magasföldi (39.), Rudnevs (40.), Kamber (57.)

Szombat:
Kaposvári Rákóczi-Újpest FC, 15:00
Nyíregyháza Spartacus-Diósgyőri VTK, 17:30
Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd, 18:00
Paksi FC – Kecskeméti TE-ERECO, 18:00

Vasárnap:
MTK Budapest-Videoton FC, 17:30

A Ferencváros-Győri ETO FC mérkőzést elhalasztották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik