Élet-Stílus

Hárman pályáznak a 2018-as téli játékokra

Három város, a németországi München, a dél-koreai Pjongcsang és a franciaországi Annecy pályázik a 2018-as téli olimpia rendezési jogára.

Pjongcsang zsinórban harmadszor száll harcba a téli játékok rendezési jogáért, és az előző két alkalommal csak kevéssel maradt el a végül befutó városok mögött. A koreai kandidálás mögött ezúttal is igen jelentős társadalmi támogatottság áll.

München 1972-ben a nyári játékokat már vendégül láthatta, amennyiben a NOB bizalmat szavaz a német pályázatnak, úgy a bajor főváros lenne az első, amely nyári és téli olimpiának egyaránt otthont adott.

Ha München kudarcot vallana, akkor sem adja fel, hiszen vélhetően a 2022-es téli ötkarikás játékokra is pályázik.

Annecy mellett Grenoble, Nizza és Pelvoux is szemet vetett a 2018-as olimpiára, de a helyi olimpiai bizottság választása végül a délkelet-franciaországi városra esett. A CNOSF egyébiránt eleinte vonakodott a kandidálástól, ugyanis a 2024-es nyári játékokat megcélzó pályázatra akarta tartalékolni az erejét.

A 2018-as játékokról 2011. július 6-án, a dél-afrikai Durbanben dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). Jövőre a kanadai Vancouver, 2014-ben az oroszországi Szocsi lesz a házigazda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik