Élet-Stílus

Czinket a sérülése győzte le Oszakában

Czink Melinda lábsérülése miatt nem állt ki Francesca Schiavone ellen, így az olasz játékos került a legjobb négy közé az Oszakában zajló női tenisztornán.

A világranglista 40. helyén álló magyar játékos nagyszerű formában teniszezett Oszakában, a japán Fuda Rjokót és az amerikai Vania Kinget egyaránt két játszmában győzte le, ráadásul a párosok versenyében – a dél-afrikai Natalie Grandinnal az oldalán – egészen a negyeddöntőig menetelt.

Az egyes negyeddöntőt ugyanakkor már kénytelen volt kihagyni: jobb lába sérülése miatt pénteken nem lépett pályára a negyedikként rangsorolt Francesca Schiavone ellen, így az olasz teniszező játék nélkül került a legjobb négy közé.

Az MTI Czinktől megtudta, hogy a jobb lábfejében belső sérülés van, ami már a csütörtöki, vereséggel végződött páros meccsen is nagyon zavarta, s péntekre a fájdalom csak fokozódott.

A WTA orvosa úgy ítélte meg, hogy nem lenne szerencsés ott helyben kezelni a problémát, ezért csak akkor döntik el, milyen irányban folytatódjon a kezelés, amikor Czink két nap múlva megérkezik Magyarországra. A játékos hozzátette: bízik abban, hogy a november elején sorra kerülő bali tornán elindulhat.

Játék nélkül búcsúzott (MTI/EPA)

Játék nélkül búcsúzott (MTI/EPA)

Czink Melindához hasonló sorsra jutott a másodikként rangsorolt francia Marion Bartoli is: ő ugyan pályára lépett az indiai Sania Mirza ellen, ám vállsérülése miatt a második játszma elején kénytelen volt bedobni a törölközőt.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik