Élet-Stílus

U20: mindig veszélyesek vagyunk a kapura

Bár nagy volt az elkeseredettség csapaton belül a keddi, Ghána elleni 3-2-re elveszített elődöntőt követően, a játékosok és a szakmai stáb tagjai is bizakodóan tekintenek a pénteki bronzmeccs elé.

A szerda délelőtt a pihenésen kívül megbeszéléssel telt a mieink számára, a szakmai stáb Egervári Sándor vezetésével értékelte a csapat Ghána elleni teljesítményét. A szakvezető az újságírók kérdésére elmondta, nagyon sajnálja, hogy nem jutottunk be a döntőbe, de a harmadik hely megszerzésére természetesen még van esélyünk.

„A vereség ténye fájó, ám a szünet után produkált játékunk egyértelműen biztató volt – mondta Egervári Sándor. – Ebben az időszakban ismét bizonyított a csapat, és ez nagyon fontos a pénteki bronzmérkőzésre nézve, hiszen hitet ad a játékosoknak.”

Az első gólt Futács Márkó szerezte, aki másik góllövőnkhöz, Balajti Ádámhoz hasonlóan csereként lépett pályára. „Mindig képesek vagyunk a gólszerzésre – kezdte a Werder Bremen játékosa -, attól soha nem kell tartani, hogy nem leszünk veszélyesek a kapura. Ez volt az első találatom a tornán, de igazán nem tudok örülni neki, mert nem sikerült fordítanunk. Mindenesetre egy csatárnak sok önbizalmat ad a gól, így én is jó érzésekkel készülök a folytatásra.”

Debreceni András ismét nagy munkát végzett a védelem tengelyében. A Budapest Honvéd csapatkapitánya szerint is van miből erőt meríteni. „A gyenge kezdés után a második félidőben felvállaltuk a nyílt játékot, hiszen nem volt veszítenivalónk, és sikerült is visszahoznunk a reményt. Sok különböző futballkultúrájú csapattal találkoztunk eddig, mindegyik ellen másképp kellett játszani, de sikerült megoldanunk feladataink nagy részét. Igaz, elég sok gólt kaptunk, de úgy érzem, nincs okunk tartani a pénteki bronzmeccstől!”

A csapat szerda délután átmozgató, regeneráló edzésen vesz részt. Pénteken a kairói stadionban Costa Rica válogatottjával csap össze a bronzmeccsen, később pedig Brazília és Ghána játszik az aranyéremért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik