Élet-Stílus

Koeman: túl sokat várnak a magyar szurkolók

Az egyik legnehezebb selejtezőcsoportba került a magyar válogatott, ezért a kapitány elégedett az eddig szerzett 13 ponttal. Erwin Koeman szerint sokat fejlődött a csapat, de még nagyot kell előrelépni, hogy a 2012-es Európa-bajnokságra kijussanak.

A portugálok elleni vesztes meccset követően a Goal.com készített interjút Erwin Koemannal, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával. A holland szakember elsőként a lisszaboni meccset értékelte.

„El kell ismernem, hogy a portugál jobb csapat a mienknél. A meccs előtt tisztában voltunk az erőviszonyokkal. Voltak helyzeteink, és a játékosok kihozták magukból a maximumot. A meccs csak a 75. percben dőlt el, amikor a portugálok belőtték a második góljukat” – nyilatkozta Koeman, aki szerint az egyik legnehezebb selejtezőcsoportba került a magyar csapat.

Koeman: túl sokat várnak a magyar szurkolók 1

„A várakozásoknál jobban teljesítettünk. Kőkemény csoportba kerültünk, Európa három nagycsapata ellen kellett harcba szállnunk a vb-szereplésért. A legnagyobb csalódást számomra a svédek elleni meccs jelentette, amikor Zlatan Ibrahimovic a 94. percben lőtte be a győztes gólt. A kései találat padlóra küldte a csapatot” – mondta a tréner. Koeman szerint ilyen körülmények között szép teljesítmény, hogy kilenc forduló alatt 13 pontot gyűjtött a válogatott.

„Úgy gondolom, hogy Európa középcsapatai közé tartozik a magyar válogatott. Fejlődtünk egy keveset az elmúlt időszakban, de most kell előre lépnünk. Sajnos nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az ellenfeleink játékosai rendre élvonalbeli bajnokságokban szerepelnek, míg a mi kulcsembereink sokszor a kispadon ülnek, vagy a másodosztályban játszanak.”

A trénerrel nemrég szerződést hosszabbított a szövetség (MLSZ), így Koeman irányít a 2012-es Európa-bajnokságig. Az idősebbik Koeman-testvér elmondta, hogy a jövőben számít a tehetséges fiatal játékosokra. „Ezért küldtem a portugálok ellen a pályára Varga Józsefet, a Debrecen 21 éves középpályását. Szeretnék mindenkinek esélyt adni, a játékosokon múlik, hogy élnek-e vele.”

Koeman arról is beszélt az interjúban, hogy mindenképpen kitölti a további két évig érvényes kontraktusát, annak ellenére, hogy voltak nehéz percei magyar kapitányként. „Sokszor frusztrál a magyarországi munka. A szurkolók többet várnak el a csapattól, mint amire képesek a játékosok. Én realista vagyok. Jól teljesítettünk, de ha szeretnénk valamit elérni, akkor rengeteget kell még fejlődnünk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik