Élet-Stílus

Ibrahimovic: Messit a svéd válogatottba!

Zlatan Ibrahimovic védőszent szerepében tetszeleg: megvédte barcelonai csapattársát, Lionel Messit, és kiáll a hazája szövetségi kapitánya mellett is.

A svéd támadónak nem tetszik, hogy Argentínában egyesek komoly kritikával illetik Lionel Messit, miután az argentin csapat a vártnál gyengébben szerepel a dél-amerikai vb-selejtezőn.

„Ha nem szeretik Argentínában, jöjjön hozzánk, Svédországba futballozni, mi nagyon nagy örömmel látjuk. Egyesek azt mondják, Argentína jelenleg nem erős, nos, kíváncsi lennék arra, milyen lenne Leo nélkül…” – mondta az albánok elleni, szerdai világbajnoki selejtezőmérkőzésre készülő Zlatan Ibrahimovic.

Argentína az utolsó forduló előtt a negyedik helyen Dél-Amerikában: amennyiben nyer Uruguayban akár egyenes ágon is kijuthat Dél-Afrikába, de meglehet, pótselejtezőt kell játszania, és még az is benne van a pakliban, hogy csak hatodik lesz a sorozatban, azaz nem jut ki a jövő nyári seregszemlére.

Svédország helyzete viszont csaknem lehetetlen, hiszen hiába veri meg Albániát, ha Portugália otthon legyőzi Máltát, Ibrahimovic és társai legfeljebb a televízió előtt ülve követik nyomon világbajnokság történéseit.

Lars Lägerback szövetségi kapitány korábban azt mondta, amennyiben együttese nem jut ki a világbajnokságra, lemond.

„Nem hiszem, hogy ez szükséges lenne. Kapitánysága alatt jó futballt játszottunk, mindig a legjobbat hozta ki a csapatból. Vegyük figyelembe, hogy mi válogatottunkat nem 22 világsztár alkotja…” – állt ki szövetségi kapitánya mellett Ibrahimovic.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik