Élet-Stílus

Czink negyeddöntős Oszakában

A világranglista 40. helyén álló Czink Melinda az oszakai női tenisztorna nyolcaddöntőjében két szettben legyőzte az amerikai Vania Kinget, s a következő körben a negyedik helyen kiemelt olasz Francesca Schiavonéval találkozik.

Czink 6:4-re nyerte meg az első játszmát amerikai ellenfelével szemben, miután mind a kettőjüknek három bréklehetősége volt, de ezek közül a magyar kettőt, a rangsorban 81. King viszont csak egyet értékesített, így végül nem volt különösebb jelentősége annak, hogy Czink öt kettős hibát is vétett.

Sikerrel vette az újabb akadályt (MTI/EPA)

Sikerrel vette az újabb akadályt (MTI/EPA)

A hetedik helyen kiemelt honfitársunk a második, 6:2-re megnyert játszmában – akárcsak az elsőben – a játék minden fontosabb elemében jobb volt riválisánál, King ráadásul elpackázta egyetlen bréklehetőségét, míg Czink kétszer is elvette a szervajátékát, ekképp az amerikai kereken két óra játékot követően már mehetett is a hálóhoz gratulálni.

Czink a negyeddöntőben az aktuális világranglista 26. helyén álló Francesca Schiavonéval találkozik. Az olasz hölgy a második fordulóban a tajvani Csan Jüng-csant verte három szettben, 6:3, 0:6, 6:3-ra.

Oszaka, női torna, egyes, nyolcaddöntő:
Bartoli (francia, 2.)-Nara (japán) 6:1, 6:1
Schiavone (olasz, 4.)–Csan Jung-csan (tajvani) 6:3, 0:6, 6:3
Czink Melinda (7.)-King (amerikai) 6:4, 6:2
Mirza (indiai)-Kutuzova (ukrán) 6:4, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik