Élet-Stílus

Berki döntős, Hídvégi nagyot esett

Berki Krisztián bejutott a lólengés szombati döntőjébe a londoni torna-világbajnokságon. A szeren érdekelt másik magyar, Hídvégi Vid esett, de nem tört el a bokája.

A szer négyszeres Európa-bajnoka, Berki Krisztián, aki két évvel ezelőtt vb-második volt, a kedd éjszakába nyúló selejtezőben a második legmagasabb pontszámot kapta. A magyar tornász a legerősebb gyakorlatát a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató fináléra tartogatja. Hídvégi Vid ugyanezen a szeren tizedik, így második számú tartalék.

“Nem izgultam, kifejezetten feldobott, hogy a kínaival vagyok egy csoportban” – nyilatkozta Berki. – Nem láttam a gyakorlatát, mivel akkor melegítettem, én voltam az utolsó a sorban. Nagyon örülök, hogy így sikerült vennem az első akadályt.”

Berki döntős, Hídvégi nagyot esett 1

A keddi selejtezőn ugrásban megsérült Hídvégi alapos vizsgálaton esett át, mely után kiderült, hogy nem tört el a bokája, így nem kellett kórházban maradnia. A magyar tornász bedagadt lábát a szállodában ápolják a csapat orvosai.

A vb-n nem Hídvégi az egyetlen, aki pórul járt. A versenyzők szerint a sok bokasérülésnek az az oka, hogy túl kemény a szőnyeg, amelyre érkeziük kell.

A magyar csapattól származó információ szerint a másik három magyar férfi induló – Marján Péter, Kállai Zoltán és Hetrovics Marcell – nem jutott tovább.

“Berki Krisztián szuper gyakorlatot csinált, a szakemberek odajöttek gratulálni, mondták, hogy az övé volt a legmeghatározóbb bemutató a torna szempontjából – értékelt Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára. – Hetrovics jó formában érkezett, de rossz napot fogott ki, többet hibázott. Hídvéginél szerintem az ugrásnál ment el a döntő, egyébként szépen tornázott. Marján tisztességesen helytállt, Kállai korláton és nyújtón is a leugrásnál rápacsizott a talajra, ezt én a rutintalanság számlájára írom.”

Szerdán a női kvalifikációra kerül sor, a magyarokat Gombás Laura és Böczögő Dorina képviseli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik