Élet-Stílus

A játékosok diktálnak a Chelsea-nél

Másfél évig nem igazolhat új játékosokat a Chelsea, ezért a klub vezetői arra törekednek, hogy ne széledjen szét a jelenlegi keret. Terry, Cole, Mikel, Drogba és Essien után újabb kulcsember hosszabbította meg a szerződését.

Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea – a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése szerint – a következő két átigazolási időszakban nem szerződtethet új játékost. A büntetést azért kapta a klub, mert 2007-ben arra ösztönözte a francia Gael Kakutát, hogy szegje meg a Lens-szal érvényes megállapodását, és igazoljon Londonba.

A Chelsea azonnal közleményben jelezte, hogy “a lehető legmagasabb szinten fellebbez az ítélet ellen”. Döntés egyelőre nincsen, a londoniak mindenesetre a legpesszimistább forgatókönyvre is készülnek, és az elmúlt hetekben számos kulcsemberrel hosszabbítottak szerződést: a csapatkapitány John Terry, Ashley Cole, John Obi Mikel, Didier Drogba és Michael Essien után Salomon Kalou is új, további négy évre szóló kontraktust írt alá.

A Premier League listavezetőjének játékosai örömmel hosszabbítják meg a szerződésüket, hiszen kedvező helyzetben vannak a labdarúgók az alkalmazásuk feltételeinek javítását illetően. A klub nem engedheti meg magának, hogy elengedje legjobbjait, így kénytelen eleget tenni a játékosok követeléseinek.

Kalou 2006-ban még Jose Mourinho szerződtette le a Stamford Bridge-re. A 24 éves középpályás a Feyenoord Rotterdamtól érkezett, és az elmúlt három szezonban 159 tétmeccsen szerepelt a londoniaknál, és 31 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik