Élet-Stílus

Gólkirállyal támadnak a ghánaiak

A ghánaiak két rendkívül gólerős csatára, Dominic Adiyiah és Ransford Osei összesen 10 gólnál tart az egyiptomi U20-as világbajnokságon. Európai szerződésre hajtanak.

Eljött a mi időnk – jelentette ki Dominic Adiyiah, a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságának elődöntőjében a magyarokkal találkozó ghánaiak egyik legjobbja.

“Játékosként valószínűleg soha vissza nem térő lehetőség előtt állunk. Azt szeretnénk, ha országunk büszke lenne ránk, és ezért mindent meg fogunk tenni” – mondta a nemzetközi szövetség honlapján a vb góllövőlistáját hat találattal vezető csatár.

Gólkirállyal támadnak a ghánaiak 1

A torna egyik felfedezettje, akinek a brazil Ronaldo a példaképe, nem titkoltan önmagáért is játszik, s abban bízik, hogy felfigyelnek rá. Saját bevallása szerint angol, francia vagy spanyol klubban szeretne futballozni, és a világ egyik legjobbjává akar válni.

“Nagyszerű játékos, akivel nagyon jól megértjük egymást a pályán. Mindketten gólerősek vagyunk, egyúttal passzokkal is segítjük egymást” – mondta Adiyiah csatártársáról, a négygólos Ransford Oseiről, akivel így a torna legeredményesebb támadó duóját alkotja.

Ghána Üzbegisztánt (2-1) és Angliát (4-0) legyőzve, Uruguay csapatával pedig 2-2-es döntetlent játszva, csoportelsőként jutott tovább négyeséből, majd a nyolcaddöntőben a dél-afrikaiakat (2-1) hosszabbításban múlta felül, míg a legjobb nyolc között a dél-koreaiakat 3-2-re verte.

A Magyarország–Ghána-elődöntő kedden 16:30 órakor kezdődik Kairóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik