Élet-Stílus

Tom Jones-koncert a Sportarénában

Nyolc év után ismét Budapesten ad koncertet Tom Jones, az egyik legnépszerűbb brit énekes. A Green, Green Grass of Home, a Delilah, az I'll Never Fall In Love és sok más világhírű sláger előadója november 11-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

A 69 esztendős dél-walesi Thomas Jones Woodward a pályán töltött több mint 40 év után is rendkívül népszerű. Tom Jones minden évtizedben képes volt megújulni.

Számos világturné

Tizenéves korától hallgatta a BBC slágerlistáit és zenei összeállításait. 1963-ban alakította első zenekarát Tomy Scott and the Senators néven, 1964-ben már lemezszerződése volt, egy évvel később a híres Ed Sullivan televíziós showműsorban is bemutatkozhatott. Első listavezető sikere az It’s Not Unusual volt, s az első helyre került a Green, Green Grass of Home és Delilah című dalaival is.

Már 1969-ben saját tévéműsora volt Angliában és Amerikában is, a hetvenes években Las Vegasban adott showműsorokat, emellett számos világturnét bonyolított le.

Sexbomb és a többiek

A nyolcvanas években született az Art Of Noise együttessel és Prince-szel közös munkája, a hatalmas sikert hozó Kiss című dal, amelyből több millió lemezt adtak el. A 90-es évek “terméke” az If I Only Knew és az utóbbi évtized legtöbbet játszott kislemeze, a Sexbomb.

Pályafutása alatt rengeteg zenésszel és énekessel lépett fel együtt, Luciano Pavarottitól Robbie Williamsig, Elvis Presleytől a Cardigansig. Játszotta önmagát filmen, “szerepelt” rajzfilmben is. A válogatások nélkül is több mint 50 albuma jelent meg, a legutóbbi tavaly 24 Hours címmel.

Tom Jonest II Erzsébet angol királynő lovaggá ütötte, tagja a Brit Birodalom Rendjének (OBE), Grammy-, Brit Awards és több más díj tulajdonosa. Első budapesti koncertje 2001. szeptember 22-én telt ház előtt zajlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik