Élet-Stílus

Komant több embernek kell pótolnia

Korcsmár Zsolt húzza fel a Ghána elleni vébéelődöntőben a csapatkapitányi karszalagot a sárga lapjai miatt eltiltott Koman Vladimir helyett. A keret Egervári Sándor vezetésével utoljára kielemezte az olaszok elleni meccset, és gőzerővel készül a kedd délutánra.

Hétfőn folytatódott a magyar csapat felkészülése a keddi, Ghána elleni világbajnoki elődöntőre (16.30, m2, Eurosport) a csapat kairói szálláshelyén. Délelőtt Egervári Sándor vezetésével a játékosok még egyszer elemezték az olaszok elleni mérkőzést, majd uszodai lazítás és sajtótájékoztató várt az együttesre. Eldőlt, hogy Koman Vladimir távollétében kedden Korcsmár Zsolt lesz a csapatkapitány.

A délelőtti megbeszélésen a játékosok további tanácsokat kaptak Egervári Sándortól. „Azokra a játékelemekre hívtuk fel a fiúk figyelmét, amelyek során apróbb hibák mutatkoztak az olaszok elleni mérkőzésen. Mondanom sem kell, egy ilyen izgalmas csatát hozó találkozó rengeteg tapasztalattal szolgál, és természetesen már a ghánaiak várható játékával is foglalkoztunk” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a szakvezető.

Komant több embernek kell pótolnia 1

Biztossá vált, hogy Korcsmár Zsolt húzza fel a csapatkapitányi karszalagot az eltiltott Koman Vladimir helyett. A védő a Dél-Afrika elleni csoportmeccsen szerezett combsérüléséből felépülve az olaszok ellen tért vissza a csapatba. „Azért esett Korcsmárra a választás, mert akárcsak Debreceni András, ő is csapatkapitány otthon, saját klubjában. A játékos a középpálya tengelyében kap lehetőséget, és ez nagyszerű poszt egy vezér, egy kapitány számára” – fogalmazott Egervári Sándor.

A megbeszélés után a játékosok a Fairmont szálloda uszodájában pihentek, az ebédet követően pedig Egervári Sándor és Kenyeres Imre tartott sajtótájékoztatót. „Hiányozni fog Koman Vladimir, hiszen ő csapatunk egyik erőssége, aki mentális tartást is ad a többieknek – mondta el a sajtó képviselőinek a vezetőedző. – Pótlását több játékosnak közösen kell megoldania, részfeladatok átvállalásával, hiszen ő a középpálya egyik igazi erős egyénisége, aki az irányítás mellett a mezőnyben vívott küzdelemben is jeleskedik.

A hírek szerint Szekeres Adrián és Egervári Sándor egymeccses eltiltása is érvényben marad – bár hivatalos papírt még nem adott át a FIFA. A szakember kiemelte, évtizedek óta együtt dolgozik Kenyeres Imrével, gondolkodásuk is egy hullámhosszon van, így mindent egyeztetni tudnak majd a mérkőzés előtt.

A válogatott újabb edzésére délután kerül sor. Furcsa helyzet, hogy a nagy igénybevétel miatt a FIFA nem biztosítja a mieink számára az ilyenkor szokásos lehetőséget, azaz nem a holnapi meccs helyszínén, hanem egy edzőpályán lesz a tréning.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik