Élet-Stílus

Elverték a brazilokat – videó

A már biztos vb-résztvevő brazil labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Bolíviában a selejtező-sorozat utolsó előtti fordulójában. Dunga csapata 11 győztes mérkőzés után kapott ki.

A brazil válogatott számára a presztízsen kívül nem sok jelentősége volt a bolíviai összecsapásnak, és ez meg is látszott a kezdőn. Dunga pihentette a legnagyobb sztárjait, és a csereemberek nem nagyon erőltették meg magukat, a tengerszint felett 3600 méteren rendezett összecsapáson.

Részben az extrém körülmények miatt az argentinok is pont nélkül távoztak La Pazból, és a brazilok számára sem termett babér. A hazai csapat már a 10. percben vezetést szerzett Olivares fejesével. Fél óra elteltével Martins egy védhetetlen szabadrúgással eldöntötte a meccset.

Újabb skalpot gyűjtött be Bolívia (MTI/EPA)

Újabb skalpot gyűjtött be Bolívia (MTI/EPA)

A brazilok kocogósra vették a tempót, a néhány helyzetüket elbénázták, a vébéről már korábban lemaradó bolíviaiak pedig gond nélkül tartották az eredményt. A szünetben kettős cserével próbálta felrázni csapatát Dunga, Diego Souza és Adriano helyére Tardelli és Alex érkezett.

Felgyorsult a vendégek játéka, de a hazaiak remekül védekeztek, simán őrizték a megnyugtató előnyüket. A brazil középpályán hiányoztak az ötletek, váratlan megoldások, mégis sikerült egy villámgyors kontrából szépíteni: Ramires szöktette Maicont a jobb szélen, és az Inter játékosának középre ívelését a középen érkező Nilmar közelről a hálóba bólintotta.

A hátralévő percekben már nem változott az eredmény, Brazília megőrizte első helyét a selejtező-csoportban, Bolívia maradt az utolsó előtti helyen.

dél-amerika, világbajnoki selejtező, 17. forduló

Bolívia-Brazília 2-1 (2-0)
Gól: Olivares (10.), Martins (30.), illetve Nilmar (70.)

Korábban:
Kolumbia-Chile 2-4
Ecuador-Uruguay 1-2
Venezuela-Paraguay 1-2
Argentína-Peru 2-1

Az állás:
1. Brazília 33 pont (33-11)
2. Paraguay 33 (24-14)
3. Chile 30
4. Argentína 25
5. Uruguay 24
6. Ecuador 23
7. Venezuela 21
8. Kolumbia 20
9. Bolívia 15
10. Peru 10

Az utolsó forduló programja
Szerda:
Peru-Bolívia 22 ó
Brazília-Venezuela 22

Csütörtök:
Uruguay-Argentína 0 ó
Paraguay-Kolumbia 0
Chile-Ecuador 0

Az első négy jut ki a jövő évi dél-afrikai vb-re, az ötödik pedig pótselejtezőt vív.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik