Élet-Stílus

Vissza a szocializmusba – videó!

Visszatért Röltex Rózsi, Lottó Ottó, Fabulon Éva és a Trapper farmer, sőt újra előkerült az Ali baba pörkölt kávé és a Leó jégkrém is - legalábbis egy retrókiállítás erejéig. Videó!

Újra átélhetjük a Gabi, az Orion, a Macskanyelv, az Állami Áruház és a Bambi korát, ugyanis a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum visszahozta a szocializmust. Az 1945-89-es időutazásra a korszak bájos és vicces plakátjai invitálnak, amelyeket nézegetve minden bizonnyal eszünkbe jutnak a kor fülbemászó reklámdalai, a SZOT-üdülök hangulata, valamint az első farmer. A Nyitunk. Plakátok a szocializmusban című kiállítás keretében 193 plakáton követhetjük nyomon az egyes évtizedek jellemző stílusirányzatait, a leggyakrabban reklámozott áruféleségeket, üzlettípusokat, valamint szlogeneket.

A hirdetőoszlopokon elhelyezett plakátok az utca hangulatát idézik fel, ehhez hozzájárul még a korabeli árukkal (Százszorszép bonbon, Éva likőr, Traubisoda, Opera és Luxus cigaretta, stb.) berendezett KÖZÉRT kirakata, valamint egy tipikus szocialista lakás enteriőrje a rá jellemző szoc-deko bútorokkal.

A tárlat 2010. február 28-ig látogatható Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban (V. Szent István tér 15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik