Élet-Stílus

Vb-selejtezők: hullanak a fejek

A dél-afrikai focivilágbajnokságról lemaradó török válogatott kapitánya bejelentette, hogy a selejtezősorozat végeztével távozik a posztjáról. A magyarok csoportjában szereplő svédek trénere is megy, ha az utolsó meccsen nem sikerül kiharcolni a vébészereplést.

A belgáktól elszenvedett 2-0-s vereség után lemondott posztjáról Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A brüsszeli kudarc azt jelenti, hogy a csapat biztosan nem lehet ott a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságon.

Terim azt mondta: a szerdai, Örményország elleni vb-selejtező lesz az utolsó mérkőzése a gárda élén. “Tudom, hogy néhányan majd rá akarnak beszélni a folytatásra, de én már döntöttem” – idézte a helyi média a szakembert, akinek állítólag már van egy külföldi ajánlata.

Terim utoljára szerdán dirigál (MTI/EPA)

Terim utoljára szerdán dirigál (MTI/EPA)

A Galatasarayjal 2000-ben UEFA Kupát nyert Terim a németektől elszenvedett elődöntős vereség után már a tavalyi Európa-bajnokságot követően is távozni akart posztjáról, de végül rábeszélték, hogy ne tegye. A szerződése 2012-ig szól.

Amennyiben csapata nem jut ki a jövő évi világbajnokságra, lemond posztjáról Lars Lagerbäck, a magyarokkal azonos csoportban szereplő svéd válogatott szövetségi kapitánya. Erről a dánoktól elszenvedett szombati, koppenhágai 1-0-s vereség után beszélt a szakember.

A kudarccal minimálisra csökkentek a 15 pontos skandinávok esélyei a vb-részvételre, ugyanis a már biztos csoportelső dánok mögött csak akkor szerezhetik meg a pótselejtezőt érő második helyet, ha a szerdai utolsó fordulóban legyőzik Albániát és a 16 pontos portugálok otthon botlanak a máltaiak ellen – utóbbira a papírforma alapján kicsi az esély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik