Élet-Stílus

U20: hogyan győzhetjük le Ghánát?

A szombati pihenőnap után vasárnap már a Ghána elleni világbajnoki elődöntőre hangolódtak a magyar csapat tagjai Egyiptomban. Egervári Sándor és Kenyeres Imre kielemezte az afrikai együttes játékát, a gyors kontráikban látják a legnagyobb veszélyt.

Érthetően megnövekedett az érdeklődés az együttes iránt, délelőtt rengeteg interjú-felkérés érkezett a helyi, valamint a helyszínen tartózkodó magyar újságírók részéről. A keret tagjai ebből a szempontból is profiknak mutatkoztak, a fiatalok hosszasan állták a sajtó kérdéseit.

A folytatásban közel egyórás megbeszélés következett, amelynek elsődleges témája a ghánai válogatott játékának bemutatása volt. Elsősorban a Dél-Korea elleni mérkőzés (3-2) tanulságait elemezte ki a stáb Kenyeres Imre vezetésével, de szerepeltek jelenetek a csoportmeccsekről is.

Magyarország-Olaszország 3-2, h.u.

“A ghánai labdarúgók nagyszerű egyéni képességekkel rendelkeznek, erősek, gyorsak – mondta el az mlsz.hu-nak az értekezlet után a másodedző, aki Olaszország ellen Egervári Sándor kiállítása után főszerepbe került. – Az igazi fegyverük abban rejlik, hogy villámgyors kontratámadásokat vezetnek, csatáraik nemcsak gyorsak, hanem jól képzettek is, és nagyszerűen élnek a helyzeteikkel. Éppen ezért számunkra ismét nagyon fontos lesz a stabilitás megőrzése, a csapategység és a türelem. Nem szabad lehetőségeket adni ellenfelünk számára a kontrákra, taktikusan, jól szervezetetten kell végigfutballoznunk a kilencven percet.”

Bár két hosszabbítással végződő találkozó van a magyar csapat mögött, jó hír, hogy komolyabb sérüléssel senki sem bajlódik. Az eltiltott Koman Vladimir, Takács Péter és Szekeres Adrián mellett egyedül Simon Ádám játékáért kell némileg aggódnunk, mert a védekező középpályás fájlalja a lábát. Ami az eltiltásokat illeti, a FIFA délutánra ígért végleges tájékoztatást a kiállított Egervári Sándor és Szekeres Adrián ügyében.

Miután a döntőbejutásért rendezendő keddi mérkőzés 16 óra 30 perckor kerül megrendezésre, és mivel Kairóban igazi meleg, 32 fok fogadta a csapatot, ma ebben az időben vezényel edzést a játékosoknak Egervári Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik