Élet-Stílus

Palermo a hosszabbításban döntött – videó

Hosszabbításban szerzett góllal győzte le Argentína csapata Perut, és feljött a dél-amerikai csoportban a vb-szereplést érő negyedik helyre. Brazília, Paraguay és Chile már biztosan ott lesz Dél-Afrikában.

Óriási nyomás nehezedett a szombat esti mérkőzés előtt Diego Maradonára, az argentinok szövetségi kapitányára. A papíron hihetetlen erős kerettel ugyanis csak az ötödik helyen állt a csapat a dél-amerikai csoportban. Innen az első négy együttes biztosan ott lesz a vébén, az ötödik pótselejtezőt vív majd a CONCACAF-zóna negyedik helyezettjével.

Maradona egy időre elnémította kritikusait (MTI/EPA)

Maradona egy időre elnémította kritikusait (MTI/EPA)

Hihetetlen meccsen, a 93. percben szerzett góllal hozta a kötelezőt a fiatal kapitány és a csapata, de Peru nagyon megnehezítette a dolgukat. A gauchók a középkezdés után azonnal kapujuk elé szegezték a vendégeket, és futószalagon alakították ki a helyzeteket. Az első félidőben azonban nem esett gól, így Maradona a szünetben tovább erősítette a támadóalakzatot.

A teljesen megérdemelt vezető találat nem sokkal a fordulás után született: Aimar átadásából Híguain lőtt el a kapus mellett. A vezetés túlságosan megnyugtatta az argentinokat, akik a kapujuk elé tömörültek, és csak szerencséjüknek köszönhették, hogy nem egyenlítettek a felbátorodó vendégek: a bíró előbb nem adott meg teljesen egyértelmű tizenegyest, majd Romerónak kellett kiütnie Vargas veszélyes szabadrúgását.

Az utolsó negyedórára hatalmas zápor zúdult a pályára, az erős szél is nehezítette a csapatok dolgát. A körülményekkel előbb a peruiak barátkoztak meg, és Renfigo fejesével a rendes játékidő utolsó percében kiegyenlítettek. Maradona nagy örömére, a félidőben becserélt Palermo a ráadás harmadik percében begyötörte a győztes találatot. A középkezdés után a vendégek még eltalálták a keresztlécet, de gól már nem esett.

Az argentinok az utolsó meccsükön Uruguay-jal játszanak, és már egy döntetlennel is szinte biztosan ott lennének Dél-Afrikában. A gauchók mellett a brazilok, illetve az idegenben diadalmaskodó Chile és Paraguay már hátradőlhet.

dél-amerika és concacaf-zóna

Dél-Amerika, 17. forduló:
Kolumbia-Chile 2-4
Ecuador-Uruguay 1-2
Venezuela-Paraguay 1-2
Argentína-Peru 2-1

Az állás: 1. (már továbbjutott) Brazília 33 pont (32-9), 2. (már továbbjutott) Paraguay 33 (24-14), 3. (már továbbjutott) Chile 30, 4. Argentína 25, 5. Uruguay 24, 6. Ecuador 23, 7. Venezuela 21, 8. Kolumbia 20, 9. Bolívia 12, 10. Peru 10

CONCACAF-Zóna, 9. forduló:
Mexikó-El Salvador 4-1
Costa Rica-Trinidad és Tobago 4-0
Honduras-Egyesült Államok 2-3

Az állás: 1. (már továbbjutott) Egyesült Államok 19 pont, 2. (már továbbjutott) Mexikó 18, 3. Costa Rica 15, 4. Honduras 13, 5. El Salvador 8, 6. Trinidad és Tobago 5

A dél-amerikai ötödik pótselejtezőt vív majd a CONCACAF-zóna negyedik helyezettjével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik