Élet-Stílus

U20-as vb: a statisztikánkra is büszkék lehetünk

Az olaszok ellen ismét eredményes Koman Vladimir előkelő helyen áll az U20-as vb góllövőlistáján. A csapatok összevetésében is jól áll a magyar válogatott.

A negyeddöntőben büntetőből eredményes csapatkapitány négy társával együtt négy gólnál tart, kettőt büntetőből szerzett.

Az első helyen álló labdarúgó a magyarok elleni elődöntőre készülő ghánaiak közül kerül ki: Dominic Adiyiah hat góllal vezeti a gólövőlistát, és valamennyit akcióból szerezte. Koman sárga lapja miatt az elődöntőben nem növelheti a góljai számát.

Koman holtversenyben második a mesterlövészek között (MTI/EPA)

Koman holtversenyben második a mesterlövészek között (MTI/EPA)

A rúgott gólok tekintetében is jól áll a magyar csapat, jelesül holtversenyben a harmadik helyen, miután öt meccsen 11-szer talált a kapuba (ez 2,2-es átlag), akárcsak a brazilok, ők viszont csak szombaton lépnek pályára a negyeddöntőben.

Az első helyen a már búcsúzott spanyolok tanyáznak 14 góllal (meccsenként: 3,5), megelőzve Ghána válogatottját 13 (2,6).

Egy másik listán elfoglalt második helyünkre viszont nem igazán lehetünk büszkék.

A magyaroknak – sajnos – „jó” volt a lapjárásuk, a sárga 19-szer, a piros egyszer villant.

Nálunk csak az olaszok voltak súlyosabban büntetve: 14 figyelmeztetés mellett kétszer fordult elő, hogy egy meccsen egyvalakinek kétszer mutatták fel a sárgát, majd a pirosat, „élből” pedig egyszer küldtek le a pályáról olasz labdarúgót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik