Élet-Stílus

Cash-Leconte döntő a budapesti teniszgálán

Az ausztrál Pat Cash és a francia Henri Leconte jutott be a Tennis Classics elnevezésű teniszgála vasárnapi döntőjébe, a Papp László Sportarénában.

A teniszgála első mérkőzésén az ausztrál Pat Cash, a wimbledoni bajnokság 1987-es győztese az első játszmában 4:4-nél, a másodikban pedig 2:2-nél vette el a francia Yannick Noah adogatását, és előnyét már nem is adta ki a kezéből.

Alkalmanként nagyon komolyan teniszeztek, többségében persze bolondoztak a pályán, olyan megoldásokat bemutatva, amelyekre csak kevesek képesek. Például Cash és Noah.

„Pokoli nehéz Yannick ellen összpontosítani, mert annyit szórakozik a pályán” – mondta Cash az 1983-as Roland Garros-bajnok Noahról a meccs után.

Henri Leconte legyőzte Stefan Edberget (MTI)

Henri Leconte legyőzte Stefan Edberget (MTI)

A hatszoros Grand Slam-győztes svéd Stefan Edberg a többi szereplővel ellentétben nagyon komolyan vette a dolgát, a francia Henri Leconte mégis viszonylag simán nyerte az első szettet. A folytatásban 6:6-ig fej fej mellett haladtak a felek.

A rövidítésben aztán 6-4-nél két meccslabdához is jutott a francia, aki pályafutása során csak egy alkalommal, 1988-ban, a Roland Garroson jutott be GS-döntőbe. Az elsőt még hárította Edberg, ugyanakkor a másodikkal már nem tudott mit kezdeni.

Tennis Classics, elődöntő:
Henri Leconte (francia)-Stefan Edberg (svéd) 6:4, 7:6 (7-5)
Pat Cash (ausztrál)-Yannick Noah (francia) 6:4, 6:4

Vasárnap:
A 3. helyért: Noah-Edberg, 15:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik