Élet-Stílus

A Ferrari 2012-ben elbúcsúzhat az F1-től

Luca di Montezemolo, a Forma-1-ben szereplő Ferrari elnöke szerint a csapat részvétele csak a következő három idényben garantált, a sportágban további változásokat szeretne ahhoz, hogy 2012 után is biztos lehessen a folytatás.

A csapatok és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nyílt szakításig jutó tavaszi-nyári csatáját a Ferrari és egyben a FOTA elnöke, Luca di Montezemolo vezette. Miután sikerült megbuktatniuk a költségplafon tervét és látszólag az FIA-elnök, Max Mosley távozása is biztossá vált, a csapatok aláírták a sportágat keretbe foglaló Concorde-szerződés 2012-ig szóló változatát, amelyben a részvétel mellett kötelezték el magukat.

Montezemolo azonban egy friss megszólalásában arra utalt, hogy ezzel még nincs minden elrendezve, a hosszú távú jövő ugyanis továbbra sem biztos.

 Van még tennivaló (MTI/EPA)

Van még tennivaló (MTI/EPA)

„2012 végéig tartó szerződésünk van, addig meglátjuk, hogyan tovább” – mondta a Ferrari-vezér az olasz Sky csatornának.

A Ferrari-elnök azt is hozzátette, hogy a Forma-1-nek „meg kell újulnia, újjá kell élesztenie a nézők érdeklődését, és az állandó szabályváltozások elhagyásával újra hitelessé kell válnia”.

Montezemolónak „nem tetszik” a mai F1, és azt is felvetette, hogy a sajtó, a szponzorok és a szervezők képviselőivel közösen szeretné megtárgyalni, hogyan lehetne jobbá tenni a sportot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik