Élet-Stílus

Détári szerint kikapunk Portugáliában

Szakértőnk, Détári Lajos szerint az utóbbi időben ugyan előrelépett a magyar labdarúgó-válogatott, ezzel együtt leszámolhat a matematikai esélyével a szombati vb-selejtezőt követően. Döme 2-0-s portugál sikert tippel.

„Amíg nem kezdődik el a mérkőzés, addig van esélyünk, ugyanakkor a portugál és a magyar válogatott tudását, játékerejét tekintve egyértelműnek tűnik, hogy melyik csapat a szombat esti találkozó esélyese” – mondta az FN.hu-nak a korábbi világválogatott labdarúgó, aki szerint az ellenfélnél felelhető világsztárok egyike dönt majd a három pont sorsáról.

Két csatár kell!

Détári Lajos szerint Lisszabonban végre fel kellene vállalni a kétcsatáros játékot, a svédek, illetve a portugálok elleni budapesti találkozón látott taktika aligha vezethet sikerre.

„A portugálok mindkét hátralévő meccsüket megnyerik

„A portugálok mindkét hátralévő meccsüket megnyerik” (MTI/EPA)

„Az említett találkozókat döntetlenre szerette volna lehozni a kapitány. Olcsó kifogásnak tűnik, hogy ha nagyobb hangsúlyt fektetünk a támadásokra, jobban megszórhattak volna bennünket. Viszont ha ikszre hajtottunk, miképp kontrázhattak le minket a svédek a 93. percben? ” – tette fel a költői kérdést „Döme”, aki a 4-4-2-es felállást tartaná célravezetőnek.

Kabátot beválogatná

Ha ő dönthetne, akkor a mozgékonyabb Rudolf Gergely lépne vissza a középpályára, valamint futna be a résekbe a portugál védőfalon, Torgehelle Sándor pedig centerként igyekezne ráhozni a frászt a hazaiakra a középpályások támogatásával. Détárinál egyébként Kabát Péter is ott lenne a keretben.

„Nálunk válogatott volt, jó mentalitású, hasznos futballista, ráadásul nagyon érzi a kaput, és jelenleg kirobbanó formában van” – szólt Détári Lajos az Újpest FC csapatkapitányáról.

Détári lajos nem álmodozik (MTI)

Détári Lajos nem álmodozik (MTI)

Arra a felvetésre, hogy a portugáloktól ezúttal is „biztonsági” futballra számíthatunk-e, Bozsik Péter segítője, a válogatott volt pályaedzője így reagált: „A mi hibánkból alakult úgy az a mérkőzés, ahogy. A portugálok 1-0-nál miért támadtak volna nagy erőkkel, ha a magyarok nem erőltették a gólszerzést?!”.

A jövő még lehet szép

Bár Détári Lajos nem sok reményt lát a matematikai esély megtartására, a portugáliai győzelemre (2-0-t tippel, oda), ezzel együtt „pozitívnak” értékeli a válogatott selejtezőbeli teljesítményét, hiszen szerinte már a „jó albán együttes” megelőzése is dicséretes. „És még előrébb is állhatnák, hiszen a nyitányon meg kellett volna verni az akkor gyenge dánokat, és a következő mérkőzésen is pontokat lehetett volna szerezni, hiszen Svédországban kiváló első félidőt produkált a válogatott.”

A korábbi világválogatott úgy látja, hogy az U20-as vb-n sikeresen szereplő csapatból a jövőben néhányan már felkerülhetnek a felnőttek keretéhez, és folyamatos, tervszerű munka és fejlődés mellett három-négy éven belül még több örömünk lehet a magyar labdarúgó-válogatottban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik