Élet-Stílus

Maradt a kajakosok kapitánya

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége az olimpiai ciklus végéig, azaz 2012-ig bizalmat szavazott Storcz Botond felnőtt és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitánynak.

Tovább dolgozhat a felnőtt és az utánpótlás kapitány, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége ugyanis legutóbbi ülésén egészen a 2012-es londoni olimpia végéig bizalmat szavazott nekik. Ezzel együtt az elnökség október végéig egy minden részletre kiterjedő szakmai anyagot kér a két kapitánytól, amely felvázolja azt a szakmai programot és ütemtervet, amely szükséges ahhoz, hogy sikeresen szerepelhessen a magyar válogatott Londonban. Az anyagban külön ki kell térni arra, hogy milyen azonnali és hosszabb távú lépések szükségesek a férfi kajak szakág fejlesztéséhez, illetve milyen módon lehet beépíteni a tehetséges fiatalokat a felnőtt válogatottba.

Maradt a kajakosok kapitánya 1

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége az olimpiai ciklus végéig, azaz 2012-ig bizalmat szavazott Storcz Botond felnőtt és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitánynak.

“Nagyon örülünk Csabával, hogy folytathatjuk a munkát, természetesen számunkra is a legfontosabb cél, hogy Londonban sikeres legyen a magyar csapat – áll a szöbvetség hírlevelében. – Október végéig készítünk egy átfogó koncepciót, amiben vázoljuk az elképzeléseinket, de természetesen a pontos részletekre minden szezon előtt külön-külön kitérünk majd. Alapvető változás a kajak-kenu sportág, és természetesen a mi munkánk szempontjából is, hogy a 200 méter bekerült az olimpiai programba. Mostantól nincs értelme a férfiaknál – sem a kajakosoknál, sem a kenusoknál – mindkét számra ugyanazzal a módszerrel készülniük a sportolóknak, egyre inkább specializálni kell majd az edzésmódszereket is. Tovább kell képeznünk magunkat, az edzőket, talán más sportágak szakmai munkáját is érdemes áttekintenünk.”

“A férfi kajak szakág szerintem idén erősödött a tavalyi eredményekhez képest, de természetesen az anyagban kitérünk majd arra is, hogy hogyan lehetne mondjuk a 2000-es szintre fejleszteni az eredményességünket. Az biztos, hogy nehéz lesz, hiszen nemzetközi szinten ez a szakág erősödött a legtöbbet.”

Az utánpótlás-kapitány elégedetten értékelte az idei évet: “Nagyon sikeres éven vagyunk túl az utánpótlás korosztályokban, így bíztam benne, hogy az elnökség ilyen döntést hoz. Külön örülök, hogy a fiataloknál a férfi kajak szakág is kimagaslóan teljesített, így kialakult egy olyan versenyzői kör, akiket, ha jól menedzselünk, akkor a felnőttek között is meghatározó szereplők lehetnek, akár már Londonban is. A 200 méteres specializálódás komoly kihívást jelent most számunkra. Én arra szavazok, hogy 18 éves kor előtt nem szabad engedni a versenyzőknek, hogy kizárólag a 200 méterre koncentráljanak, mert akkor elveszítjük az 1000 méteres utánpótlás-bázisunkat” – mondta Hüttner Csaba.

“Az idei ifi vb megmutatta, hogy mindhárom szakágban vannak olyan tehetségeink, akikben van annyi, hogy kijussanak Londonba, azért fogunk dolgozni, hogy a következő években töretlen legyen a fejlődésük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik