Élet-Stílus

Räikkönen a Red Bullhoz is mehet?

Német sajtóértesülés szerint Kimi Räikkönen számára nemcsak a McLaren lehet az egyetlen reális választás 2010-re. A Renault lehet, hogy mindkét BMW-pilótát viszi.

A Ferraritól Fernando Alonso kedvéért elküldött Kimi Räikkönen pár napja azt nyilatkozta, hogy csakis bajnoki esélyes autóba hajlandó beülni 2010-ben, ha egyáltalán marad a Forma-1-ben. Menedzsere, Steve Robertson a finn Turun Sanomatnak adott interjújában megerősítette ugyanezt, de azzal az érdekes adalékkal is kiegészítette, hogy olyan csapatokkal is tárgyalnak, amelyek nyilvánosan nem keresnek versenyzőt 2010-re.

Räikkönen a Red Bullhoz is mehet? 1

A német Sport Bild erre rímelve ír arról, hogy a 2007-es világbajnok a Red Bull-lal is felvette a kapcsolatot. Az üdítős csapatnál mindkét pilótának szerződése van, Sebastian Vettel 2012, Mark Webber pedig 2010 végéig van lekötve – lehet, hogy az ausztrál veteránt átültetik a Toro Rossóba?

Bár eredetileg tegnapra várta mindenki, a Renault Robert Kubica szerződtetéséről szóló bejelentése elmaradt. A francia L’Equipe most úgy tudja, hogy a lengyel megerősítésére ma kerül sor.

A hírek szerint a csapat nemcsak Alonsót kívánja pótolni, hanem a Piquet-hez hasonlóan teljesítő, a volt csapatfőnök, Flavio Briatore által protezsált Romain Grosjeantól is szabadulna. Kubica lehetséges csapattársaként felmerült már a jelenleg még mclarenes Heikki Kovalainen, de spekulációk szerint Nick Heidfeld jóval esélyesebb nála, sőt két másik német, Timo Glock és Adrian Sutil is a képben van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik