Élet-Stílus

Kubica aláírt új csapatához

A Renault-csapat hivatalosan is bejelentette, hogy 2010-től a BMW-s Robert Kubicával pótolja Fernando Alonsót.

“Nagy örömmel szerződtettük Robertet a Renault-csapathoz. 2006-os bemutatkozása óta szemmel tartottuk, mivel a generációja egyik legjobb adottságokkal rendelkező versenyzője, aki be is váltotta az ígéretet, nagyszerű, hogy a mi autónkba ül a jövő évben” – mondta a csapatfőnök, Bob Bell.

Kubica aláírt új csapatához 1

Kubica 2006-ban szerződött a BMW-Sauberhez, s tavaly az első rajtkockából indulva megnyerte a Kanadai Nagydíjat. A 24 esztendős pilóta eddig 55 F1-es versenyen állt rajthoz, és egyetlen sikere mellett nyolcszor végzett dobogós helyen.

“Különleges a viszonyom a Renault-csapattal, hiszen miután 2005-ben megnyertem a World Series by Renault-t, tesztlehetőséget kaptam tőlük, ami aztán az F1-es bemutatkozásomhoz vezetett. A Renault-val osztozunk a győzni akarásban, és tetszik a nyitott, barátságos hozzáállásuk. Nagyon bízom benne, hogy együtt a mezőny élén lehetünk, és a bajnoki címért küzdhetünk majd!” – mondta a 24 éves Kubica.

A lengyel a 2006-os Magyar Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a BMW Saubernél, és azóta is a svájci-német csapat pilótája volt. Elméletileg 2010-re is volt szerződése velük, de a BMW kiszállásának bejelentése után szabaddá vált. Arról nem tudni, hogy a renault-s szerződés hány idényre szól, ahogy a jövő évi másik pilóta személyéről sem közölt semmit a csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik