Élet-Stílus

Egervári: most már nem szeretnénk megállni

A csehek legyőzésével óriási bravúrt hajtott végre a magyar U20-as válogatott az egyiptomi világbajnokságon. A kapitány szerint az olaszok ellen sem a magyar csapat az esélyes, de ha már eddig eljutottak, nem akarnak megállni a legjobb nyolc között.

Gratulálok a továbbjutáshoz. Nehéz meccs volt, aggódott a tizenegyesek előtt?

Szoros mérkőzést játszottunk, mind a két csapat nagyon akarta a sikert, szerencsére a büntetőpárbaj nekünk sikerült jobban. Ha kívülről nem is látszott, de a tizenegyeseknél nagyon izgultam. Gyakoroltuk a büntetőket a meccs előtt, mégis teljesen más edzésen és meccsen, éles helyzetben odaállni a labda mögé.

Többen is hiányoztak az alapcsapatból, elsősorban a védelem nem az ideális felállásban kezdett. Sajnos a következő körben, az olaszok ellen is többen hiányozni fognak (Simon Á. és Gosztonyi).

Minden csapat megérzi a meghatározó játékosok hiányát. A magyar keret kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy sikerült így is nyerni. Szerencsére hosszú ideje készülünk együtt, mindenki tisztában van a helyzettel, így könnyebb az átjárhatóság a posztok között.

Magyarország-Csehország 2-2 – büntetőkkel 4-3

Mi volt a taktika a csehek ellen?

Nem szeretném utólag sem kiteregetni a lapjaimat, a taktikáról az öltözőben szoktam beszélni. Annyit elárulhatok, hogy masszív területvédekezéssel próbálkoztunk a meccs elején.

A csehek a rendes játékidő nagy részében jobbnak tűntek, a hosszabbításban a vezetést is megszerezték. Megfordult a második cseh gól után a fejében, hogy ezzel vége a vébészereplésnek?

Természetesen, de tudtam, hogy a játékosok mentálisan nagyon erősek, és bíztam abban, hogy sikerül még megfordítani a mérkőzést. Nem mi voltunk előzetesen sem az esélyesek, ennek ellenére tudtuk, hogy megfoghatjuk az ellenfelünket. Ezt próbáltam a fiúk felé kommunikálni.

Kiss Máté és Koman Vladimir is bődületesen nagy gólt lőtt, Gulácsi pedig a büntetőpárbajban volt szenzációs.

Nagyon örülök mind a hármuk teljesítményének. Rengeteg a megfigyelő az ifjúsági tornákon, a keddi meccs után minden bizonnyal többen is figyelemmel kísérik majd a hátralévő meccseiket. De nem szeretnék senkit sem külön kiemelni. Csapatként harcolták ki a vébészereplést, és most ismét csapatként bizonyítottak. Itt szeretném megköszönni ismételten az elődeim munkáját, Sisa Tibor és Róth Antal nagyon sokat tett ezért a csapatért.

Egervári: most már nem szeretnénk megállni 1

A folytatásban pénteken az olaszok következnek. Akkor is elégedett lenne a csapat szereplésével, ha nem jutnánk elődöntőbe?

A csoport megnyerése papírforma eredmény, úgy viszont már bravúr, ha tudjuk, hogy az első meccsen kikaptunk Hondurastól. A csehek elleni siker egyenesen szenzációs, kimondani is nagyon jó, hogy ott vagyunk a világ nyolc legjobb csapata között. Innentől kezdve minden további meccs ajándék, és hatalmas élmény a játékosok számára.

Az olaszok ellen sem mi leszünk az esélyesek, mégis jó lenne visszavágni a tavalyi az U19-es Eb elődöntőjében elszenvedett vereségért.

A tévében már látta az olaszok néhány meccsét, a spanyolok elleni nyolcaddöntőt pedig a helyszínen tekintette meg Pisont István. Nagyon nehéz meccs lesz, újabb bravúrra lesz szükségünk. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, senkitől sem kell megijednünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik