Élet-Stílus

Kubica váltja Alonsót

Megbízható források szerint szerdán hivatalosan is bejelentik, hogy a Renault-nál a BMW-s Robert Kubica pótolja 2010-től Fernando Alonsót.


Fernando Alonso
ferraris szerződésének bejelentése után a Renault jelezte, hogy a következő héten közli majd, hogy kivel pótolják a spanyolt 2010-ben. Renault-s források szerint a bejelentésre holnap kerítenek sort, a versenyző pedig a várakozásoknak megfelelően Robert Kubica lesz.

Kubicát már a BMW F1-ből való kiszállásának bejelentése óta a Renault-hoz kötik – a kapcsolat alapja az, hogy a lengyel pilóta eredetileg a francia gyártó utánpótlásprogramjának tagja volt, 2005-ban első F1-es tesztlehetőségét is tőlük kapta, miután megnyerte a World Series by Renault-sorozatot abban az évben.

Kubica váltja Alonsót 1

A lengyel 2008-ban a bajnoki címért küzdött a BMW-nél, de alaposan kiábrándult a csapatból, miután még az idény közben a 2009-es fejlesztésekre tértek át. Kubica nemrég utalt is arra, hogy csakis olyan alakulathoz szerződik, ahol ilyen nem történhet vele újra, és úgy általában is jelezte a bizalmatlanságát a gyári csapatok felé – úgy látszik azonban, hogy a Renault meg tudta győzni.

A távozó Alonso is Kubicát ajánlotta a Renault-nak maga helyett, és valószínű, hogy a versenyző a hétvégén Japánban véglegesítette is a megállapodását a csapattal, hiszen az iránta szintén érdeklődő Toyota főnöke Szuzukában már beismerte, hogy végleg kicsúszott a kezükből a lengyel.

A csapat másik versenyzőjét valószínűleg csak az idény vége után jelentik be. Mivel a Nelson Piquet-t váltó Romain Grosjean semmivel sem volt jobb eddig a brazilnál, így minden bizonnyal nem tartják meg 2010-re. Kubica csapattársának szerepére a 2007-es pilóta, a McLarentől szinte biztosan távozó Heikki Kovalainen a legesélyesebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik