Élet-Stílus

Czink is kiesett Pekingben

Czink Melinda számára párosban mindjárt az első forduló jelentette a végállomást, egyesben azonban ment egy kört, kedden azonban az esélyesebb, a világranglistán 36 hellyel jobban álló Jelena Gyementyjeva már megállította.

Holott a magyar hölgy kezdett jobban, fogadóként labdája volt a 4:0-hoz, de hibázott, s riválisa később összeszedte magát.

Czink 4:3-as vezetésénél aztán újabb kulcsmomentum következett: az olimpiai aranyérmes orosz bréklabdát hárított, s hozta adogatójátékát, majd a következőt is, közben pedig a szett során másodszor is lebrékelte a magyar vetélytársát.

A lendülete a folytatásban is megmaradt, és 5:2-nél már a legjobb 16 közé jutásért adogathatott, Czink azonban egy brékkel kapaszkodott. Jelena Gyementyjeva a következő játékban, a szett során adódó harmadik bréklehetőségét kihasználva tett pontot az 1 óra 40 perces meccs végére.

“Ezt jól elszúrtam” – mondta az összecsapás után Czink Melinda. “Összesen tíz bréklabdám volt, lett vona esélyem egy jóval szorosabb meccsre is.”

Cink nem bírt az esélyesebb Gyementyijevával (MTI/EPA)

Czink nem bírt az esélyesebb Gyementyjevával (MTI/EPA)

Czink veresége azt jelenti, hogy magyar játékos már nem érdekelt a pekingi tornán, merthogy első körös búcsúját követően Szávay Ágnes párosban is kiesett: az olasz Roberta Vinci oldalán döntő rövidítésben kapott ki az első helyen kiemelt Cara Black, Liezel Huber zimbabwei, amerikai kettőstől.

kiesett a Us Open győztese

A férfiak versenyében az idei US Openen győztes, első helyen kiemelt argentin Juan Martin Del Potro már az első „kanyarban” kicsúszott, miután két szettben kikapott a selejtezőből érkezett francia Edouard Roger-Vasselintől.

„Nem voltam százszázalékos állapotban. Nem sikerült még átállnom, ráadásul a gyomrom is fájt, de nem emiatt kaptam ki. Ellenfelem nagyszerűen játszott” – mondta Del Potro.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik