Élet-Stílus

Sevillában kiderült, a Real sem verhetetlen – videó

A szezonban valamennyi korábbi találkozóján győztes, az ellenfeleit rendre lefutballozó Real Madrid Sevillában elveszítette a veretlenségét: a királyi csapat 2-1-re kapott ki a Pimera División 6. fordulójának zárómérkőzésén.

A nyáron több mint 250 millió euróból megerősített Real Madrid hét győzelem után Sevillában kénytelen volt lenyelni a vereség keserű piruláját. Az aranylabdás Cristiano Ronaldo sérülése miatt nem léphetett pályára a 6. forduló zárómérkőzésén, Iker Casillas viszont igen, sóhajthatnak fel a királyiak szurkolói, a kapus ugyanis több bravúrt is bemutatott vasárnap este, ezek nélkül alighanem nagyobb verést kapott volna a fővárosi csapat.

A házigazda Sevilla uralta a találkozót, több nagy helyzete is volt, és a 33. percben egy formás támadás végén Jesus Navas fejesével a vezetést is megszerezte. Az első félidőben csupán egy valamirevaló lehetőséget kidolgozó, és Benzema révén ezt el is puskázó Real Madrid Pepe csúsztatásával egyenlített a szünet után. A Sevilla a 67. percben azonban ismét betalált (Renato teljes magányában fejelhetett a jobb alsó sarokba), és ezzel meg is nyerte a meccset, mivel a legvégén Sergio Ramos nem tudott élni az egyenlítéssel kecsegtető lehetőségével.

Sevilla-Real Madrid 2-1

„Nagyszerű csapatot győztünk le. A statisztika szerint a 13 helyzetünk volt a mérkőzésen, és az bizonyítja, hogy jól tettünk a dolgunkat” – magyarázta Manolo Jimenez, a sevillaiak edzője.
„Senki sem szeret veszíteni, csalódottak vagyunk, de emelt fővel mennünk kell tovább. Kellően erősek vagyunk ahhoz, hogy túllendüljünk egy ilyen balul sikerült találkozón” – mondta Pepe.

A Valencia idegenben, jelesül a Racing Santander otthonában zsebelte be a pontokat, ugyanakkor legjobbja, David Villa sérülést szenvedett, és kétségessé vált a szereplése az örmények elleni, jövő szerdai világbajnoki selejtezőn.

Racing Santander-Valencia 0-1

A 6. forduló után a még hibátlan Barcelona három ponttal előzi meg a Real Madridot, illetve a Sevillát. Utóbbi két együttes között a gólkülönbség rangsorol.

Vadócz csak szurkolt

Az Osasuna 2-1-es vereséget szenvedett a Getafe vendégeként. Vadócz Krisztián, a vendégek magyar játékosa végig a kispadon ücsörgött a vasárnapi találkozón.

Primera División, 6. forduló:
Sevilla-Real Madrid 2-1 (1-0)
Gól: Navas (33.), Renato (66.), illetve Pepe (49.)

Racing Santander-Valencia 0-1 (0-0)
Gól: Zsigics (60.)

Getafe-Osasuna 2-1 (0-0)
Gól: C. Diaz (55.), P. Leon (76.), ill. Aranda (62.)

Sporting Gijón-Real Mallorca 4-1 (0-1)
Gól: Moran (58.), De las Cuevas (65., 68.), Bilic (82.), ill. Marti (12., 11-esből)

Valladolid-Athletic Bilbao 2-2 (0-1)
Gól: Costa (60.), Nivaldo (75.), ill. Susaeta (10.), Muniain (77.)
Kiállítva: Marcios (76.), Nivaldo (79.), illetve Ustaritz (22.)

Villarreal-Espanyol 0-0
Kiállítva: Forlin (14., Espanyol)

Xerez-Málaga 1-1 (0-0
Gól Armenteros (47.), ill. Obinna (83.)
Kiállítva: Obinna (90.)

Szombaton játszották:
Barcelona-Almería 1-0
Atlético Madrid-Real Zaragoza 2-1
Tenerife-Deportivo La Coruna 0-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik