Élet-Stílus

Rudolf Gergely az előző idény legjobbja

A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) Rudolf Gergelyt, a Debrecen válogatott támadóját választotta az elmúlt bajnoki szezon legjobb játékosának. Az edzőknél Herczeg andrás és Cdrtői Aurél végzett holtversenyben az élen.

A 19. alkalommal kiírt voksoláson a Magyarországon futballozó 770 első és másodosztályú játékos adhatta le szavazatát.

A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége (HLSZ) Rudolf Gergelyt, a Debrecen válogatott támadóját választotta az elmúlt bajnoki szezon legjobb játékosának. A második helyen az Újpest csapatkapitánya, Kabát Péter végzett, míg a harmadik a szintén debreceni Czvitkovics Péter lett.

Rudolf Gergely az előző idény legjobbja 1

Összesen nyolc kategóriában hirdettek győztes, az edzők között első alkalommal kettős győzelem született: az újonc Haladással tavasszal bronzérmet szerzett Csertői Aurél, valamint a Debrecennel bajnoki címet nyert, azóta a BL-csoporkörben szereplő Herczeg András ugyanannyi szavazatot kapott.

A legjobb külföldön játszó magyar játékos Juhász Roland (Anderlecht) lett, a második helyen Gera Zoltán (Fulham), a harmadikon pedig Hajnal Tamás (Borussia Dortmund) végzett. A 21 éven aluli futballisták között a Debrecen védekező középpályása, Varga József diadalmaskodott Korcsmár Zsolt (Újpest) és Pátkai Máté (MTK Budapest) előtt.

A kapusok különcsatáját Végh Zoltán nyerte, aki az előző szezonban még az MTK-t erősítette, jelenleg a Vasasban játszik. A második Köteles László (Genk), a harmadik Vukasi Poleksic (Debrecen) lett. A montenegrói hálóőr ugyanakkor megnyerte a Magyarországon légióskodók versenyét, itt a kecskeméti Yannick állhatott fel a képzeletbeli dobogó második, míg a bosnyák Mario Bozic (az előző szezonban Újpest) a harmadik fokára.

“Úgy érzem nagyon sikeres volt a tavalyi szezon, ennek egyik jele, hogy a Debrecen ott van a Bajnokok Ligájában” – nyilatkozta Gera Zoltán, a HLSZ elnöke.

A díjátadón azt is bejelentették, hogy a nemzetközi játékos szervezet, azaz a FIFPro november 17. és 21. között Magyarországon rendezi világkonferenciáját.

a 2008-2009.es szezon díjazottjai

A legjobb játékvezető: Arany Tamás 343 szavazat
A legjobb edző: Herczeg András és Csertői Aurél 214-214 szavazat
Gólkirály: Bajzát Péter (20 gól)
A legjobb 21 éven aluli játékos: Varga József (DVSC-TEVA) 415 szavazat
A legjobb idegenlégiós: Vukasin Poleksic (DVSC-TEVA) 219 szavazat
A legjobb kapus: Végh Zoltán (MTK Budapest) 210 szavazat
A legjobb külföldön játszó magyar játékos: Juhász Roland (Anderlecht) 276 szavazat
A legjobb játékos: Rudolf Gergely (DVSC-TEVA) 361 szavazat

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik