Élet-Stílus

Röhejes gólokat kapott a Hertha – videó

Sorozatban hetedik bajnokiját is elbukta a fővárosi csapat, amely nem meglepő módon a tabella tökutolsó helyén áll. A hétvégén a Hamburg ellen a cserekapuson úszott el a meccs, a 19 éves Burchert 90 másodpercen belül kétszer elkövette ugyanazt a hibát.

A német bajnokság nyolcadik fordulójának zárómeccsén a Hertha a Hamburgot fogadta. A berliniek kispadján debütált Friedhelm Funkel, akit a hétközben elküldött Lucien Favre-t váltotta.

A 33. percben is sor került egy debütálásra a hazaiak oldalán, de az élete első Bundesliga-mérkőzésén pályára lépő Sascha Burchert alighanem kitörölné a naptárból 2009. október 4-ét.

A sérült Ochs helyett a 33. percben (1-1-nél) beálló 19 éves Burchert két percen belül kétszer is csukafejessel tisztázott a tizenhatoson kívül – pechjére. Előbb Jarolím, utóbb pedig Zé Roberto ívelt fölötte az üres kapuba, a meccs pedig végül 3-1-es hamburgi sikerrel zárult.

Burchert angol nyelvű wikipédia-adatlapján a mérkőzés eseményei külön fejezetet kaptak “Disastrous debut” címmel.

A találkozót Dárdai Pál végigjátszotta. A Hertha maradt a tabella utolsó helyén, a Hamburg győzelme ellenére is lecsúszott az első helyről, mivel a Nürnberget 4-0-ra verő Leverkusen gólkülönbsége jobb a HSV-énál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik